ΑΘΗΝΑ
01:17
|
08.05.2024
Καθώς η χώρα μάχεται με τη βροχή στα ανατολικά, αρκετές περιοχές στα δυτικά, αντίθετα, πλήττονται από πυρκαγιές.
Σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τα ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται στην Αυστραλία μετά από σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τα ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, ανακοίνωσαν, σήμερα Τετάρτη, οι αρχές, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Η κακοκαιρία έπληξε τις πολιτείες Βικτόρια, Νέα Νότια Ουαλία και Κουίνσλαντ στις 25 και 26 Δεκεμβρίου με ισχυρή χαλαζόπτωση και καταρρακτώδεις βροχές. Οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν στέγες σπιτιών και ξερίζωσαν δέντρα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν όταν ένα γιοτ με 11 επιβαίνοντες ανατράπηκε κοντά στο Green Island του Κουίνσλαντ, δήλωσε σε δημοσιογράφους η επίτροπος της αστυνομίας της πολιτείας.

Ένα 9χρονο κορίτσι και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά περιστατικά στο Κουίνσλαντ, όταν παρασύρθηκαν από το νερά αποχετεύσεων ομβρίων που υπερχείλισαν, ενώ δύο ακόμα άτομα έχασαν την ζωή τους από πτώση δέντρων.

Μια ακόμα γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε κάμπινγκ στη Βικτώρια μετά την υποχώρηση των νερών από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σωστικά συνεργεία «ανησυχούν πολύ» για 46χρονη που παρέσυραν ορμητικά σε αγωγό απορροής ομβρίων υδάτων και παραμένει αγνοούμενη.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η στάθμη σε ποτάμια και ρέματα ανεβαίνει με γρήγορο ρυθμό και απειλείται υπερχείλιση που θα θέσει σε κίνδυνο κατασκηνώσεις, οι οποίες συνήθως γεμίζουν κόσμο κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κρατική εταιρεία ηλεκτροδότησης του Κουίνσλαντ ανέφερε ότι περισσότερα από 90.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες, προσθέτοντας ότι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο δίκτυό της με εκατοντάδες καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος εκτός λειτουργίας και ότι θα χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας της Αυστραλίας έχει προβλέψει περαιτέρω βροχοπτώσεις, αν και η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι καταιγίδες ήρθαν μετά τον τροπικό κυκλώνα Jasper, ο οποίος έφτασε στην ξηρά νωρίτερα αυτό το μήνα προκαλώντας πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές στο Κουίνσλαντ.

Καθώς η Αυστραλία μάχεται με τη βροχή στα ανατολικά, αρκετές περιοχές στα δυτικά, αντίθετα, πλήττονται από πυρκαγιές. Ένας εθελοντής πυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα