ΑΘΗΝΑ
02:13
|
02.05.2024
Σε αυτοκτονία αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του Νοτιοκορεάτη ηθοποιού Λι Σουν-κιουν, πρωταγωνιστής της ταινίας «Παράσιτα» που είχε σαρώσει τα βραβεία Όσκαρ.
Ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός Lee Sun-kyun
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο βρέθηκε ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σουν-κιουν, γνωστός για τον ρόλο του στη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Παράσιτα»

Ο Λι βρισκόταν υπό αστυνομική έρευνα για φερόμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ψυχοτρόπων φαρμάκων. Μάλιστα, είχε ανακριθεί τρεις φορές από την αστυνομία, εκ των οποίων τελευταία φορά και επί δεκαεννέα ώρες αυτό το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το Yonhap, ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών όταν εξαπατήθηκε από σερβιτόρα η οποία στη συνέχεια τον εκβίαζε. 

Το σκάνδαλο είχε προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στη δημόσια εικόνα του, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους στα τέλη Οκτωβρίου, προτού εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα του Ίντσεον για να συναντηθεί με τους αστυνομικούς. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που προκάλεσα μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς ανθρώπους με το να εμπλακώ σε ένα τόσο δυσάρεστο περιστατικό», είπε προσθέτοντας: «Λυπάμαι για την οικογένειά μου, η οποία βιώνει τόσο δύσκολο πόνο αυτή τη στιγμή».

Απόφοιτος του υψηλού κύρους Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών της Νότιας Κορέας, ο Λι έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός το 2001 σε μια τηλεοπτική κωμική σειρά με τίτλο Lovers.

Αργότερα, κέρδισε αναγνώριση, εντός Νότιας Κορέας και διεθνώς, για μια σειρά ρόλων, με πιο διάσημη την ενσάρκωση του πλούσιου, πλην επιφανειακού πατριάρχη στα «Παράσιτα» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης ταινίας για το 2020. 

Μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας «Παράσιτα», o Λι πρωταγωνίστησε στο Dr. Brain, τη πρωτότυπη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Apple TV+, όπου υποδύεται έναν ιδιοφυή νευρολόγο που προσπαθεί να διαλευκάνει, μέσω εγκεφαλικών πειραμάτων σε νεκρούς, μια μυστηριώδη υπόθεση που ταλανίζει την οικογένειά του.

Η τελευταία του ταινία, το Sleep –ένα θρίλερ στο οποίο υποδύεται έναν σύζυγο του οποίου η υπνοβασία οδηγεί σε τρομακτικές καταστάσεις– έτυχε καλής υποδοχής από τους κριτικούς και συμπεριλήφθηκε στο τμήμα της Εβδομάδας Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Νότια Κορέα διαθέτει αυστηρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τα σχετιζόμενα εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως 14 ετών για τους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες και τους διακινητές.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών — σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα