ΑΘΗΝΑ
10:36
|
02.05.2024
Το περιστατικό συνέβη το 2021, με την Tesla να μην το καταγράφει σε δική της αναφορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «επίθεση» που δέχτηκε εργαζόμενος σε εργοστάσιο της Tesla από δυσλειτουργικό ρομπότ συναρμολόγησης το 2021, έφερε στο φως κομητεία της Πολιτείας του Τέξας των ΗΠΑ, δημοσιεύοντας την αναφορά τραυματισμού που είχε σταλεί στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με την αναφορά, μάρτυρες του περιστατικού βρέθηκαν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι είδαν το ρομπότ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να χειρίζεται μέρη αυτοκινήτων από αλουμίνιο, να «επιτίθεται» στον συνάδελφό τους, καρφώνοντας τον στην πλάτη και το αριστερό του μπράτσο, γεμίζοντας το πάτωμα με αίματα.

Ο άτυχος μηχανικός εκείνη την ώρα προγραμμάτιζε το λογισμικό δύο άλλων απενεργοποιημένων δυσλειτουργικών ρομπότ, με το τρίτο να μένει κατά λάθος ενεργοποιημένο.

Κατά τη διάρκεια της «επίθεσης», ένας άλλος εργαζόμενος κατάφερε να πατήσει το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης, απελευθερώνοντας τον μηχανικό από τα «νύχια» του ρομπότ.

Σύμφωνα με την DailyMail, δεν αναφέρθηκαν από την Tesla περιστατικά που να αφορούν τραυματισμούς που σχετίζονται με ρομπότ στο εργοστάσιο του Τέξας το 2021 ή το 2022, με το περιστατικό να εγείρει ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τα αυτοματοποιημένα ρομπότ στο χώρο εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα