ΑΘΗΝΑ
06:24
|
04.05.2024
Πάνω από 70.000 κατοικίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που άρχισαν στις 22 Δεκεμβρίου στις επαρχίες Σάτουν, Σόνγκλα, Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιουάτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 6 είναι οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Ταϊλάνδη λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, ενώ έχουν πληγεί από την κακοκαιρία δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη της περιφέρειας Ναρατιουάτ, μιας εκ των πέντε επαρχιών που επλήγησαν.

Πάνω από 70.000 κατοικίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που άρχισαν στις 22 Δεκεμβρίου στις επαρχίες Σάτουν, Σόνγκλα, Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιουάτ, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, ενώ το Υπουργείο Πρόληψης Καταστροφών δήλωσε ότι ήταν η χειρότερη πλημμύρα των τελευταίων 50 χρόνων στη νότια Ταϊλάνδη.

Η επαρχία Ναρατιουάτ στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία, επλήγη σοβαρότερα, με ορισμένες περιοχές να βυθίζονται για μέρες, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Thai PBS, με τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό, Σρέθα Ταβισίν, να επισκέπτεται την Τρίτη την περιοχή.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη νότια Ταϊλάνδη έχουν πληγεί από σφοδρές πλημμύρες που έχουν βυθίσει δρόμους και σιδηροδρόμους, ανάγκασαν τα σχολεία να κλείσουν, ενώ κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Τα σωστικά συνεργεία διένειμαν όλη τη νύχτα μπουκάλια με νερό και τρόφιμα και επιθεωρούσαν σπίτια για να αποτιμήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν θύματα εντός των κτηρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα