ΑΘΗΝΑ
13:18
|
21.05.2024
Η Χαμάς υποστηρίζει πως σε κάποια από τα πτώματα είχαν αφαιρεθεί τα όργανα, καταγγέλλοντας το Ισραήλ για πιθανή εμπορία οργάνων και βεβήλωση των σορών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πτώματα 80 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα παρέδωσε σήμερα το Ισραήλ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με πολλά από αυτά να είναι διαμελισμένα και σε προχωρημένη σήψη.

Τα 80 άτομα θάφτηκαν σε μαζικό τάφο στο νεκροταφείο Τελ Αλ Σουλτάν στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, προς αποφυγήν έξαρσης και άλλων ασθενειών. Σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι σοροί, οι παλαιστινιακές αρχές φωτογράφισαν τα πτώματα και κατέγραψαν πληροφορίες που θα βοηθήσουν μετέπειτα στην ταυτοποίησή τους, με τις ισραηλινές αρχές να αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την ταυτότητα και την τοποθεσία θανάτου των ατόμων.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι τα πτώματα παραδόθηκαν από το Ισραήλ μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ και πως περισυλλέγησαν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ελήφθησαν φωτογραφίες για την μετέπειτα ταυτοποίησή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμικής αρχής της Γάζας.

Από μεριάς της η Χαμάς υποστηρίζει πως σε κάποια από τα πτώματα είχαν αφαιρεθεί τα όργανα, καταγγέλλοντας τις ισραηλινές δυνάμεις για πιθανή εμπορία οργάνων και βεβήλωση των σορών των νεκρών.

«Η παράδοση των σορών περίπου 80 Παλαιστινίων μαρτύρων σήμερα στην πόλη Ράφα, από τους σιωνιστές εχθρούς, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και είναι δύσκολο να αναγνωριστούν, αφού πάρθηκαν από διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, θέτει ερωτηματικά για το τι αυτός ο εχθρός, χωρίς ήθος και αξίες, έχει πειράξει σε αυτά τα σώματα. Πολλές περιπτώσεις αποκάλυψαν ότι έχουν κλέψει τα όργανα από τα σώματα των μαρτύρων». αναφέρει η Χαμάς στην ανακοίνωσή της.
«Αυτό που έκανε ο εχθρός μπορεί να περιγραφεί μόνο ως έγκλημα πολέμου, ένα αποτρόπαιο έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση της ιερότητας και της αξιοπρέπειας των νεκρών. Η βαρβαρότητα και η ηθική παρακμή του επιβεβαιώνονται στην επιθετικότητά του κατά του λαού μας, στην επίθεση του στα σώματα των τιμίων μαρτύρων μας και στην εκταφή τους».

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 21.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα ισραηλινά χτυπήματα, ενώ υπάρχουν φόβοι πως χιλιάδες άλλοι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια. Σχεδόν όλοι οι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι της Λωρίδας της Γάζας έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης τεκμαρτού εισοδήματος

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Κέιτ Μπλάνσετ: Δήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το φόρεμά της στις Κάννες;

Πολύνεκρη ισραηλινή εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα