ΑΘΗΝΑ
08:35
|
28.04.2024
Η νέα διασπορά του κορονοϊού φέρνει εκατοντάδες νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία, που ξεπερνούν τις 1.300 εβδομαδιαίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λόγω της αύξησης των νοσηλευομένων με κορονοϊό, αλλά και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον Covid-19 του υπουργείου Υγείας, προς εξέταση επαναφοράς μέτρων, με στόχο την μείωση της διασποράς.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας σε δομές υγείας, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αλλά και μέσα αντιμετώπισης του χαμηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με των αριθμό των εμβολιασμών με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer XBΒ, προκύπτει πως έχουν εμβολιαστεί 159.574 πολίτες μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να εμβολιαστούν άλλοι 8.329 πολίτες.

Ανησυχία έχει προκαλέσει και η εμφάνιση του νέας μετάλλαξης JN.1, όπου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα έχουν ανιχνευθεί 101 κρούσματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει χαρακτηρίσει τη μετάλλαξη JN.1 ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», λόγω «της ταχέως αυξανόμενης εξάπλωσής της». Η μετάλλαξη αυτή φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη, ενώ αποτελεί το 39% έως το 50% των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νέα διασπορά του κορονοϊού φέρνει εκατοντάδες νέες νοσηλείες στα νοσοκομεία, που ξεπερνούν τις 1.300 εβδομαδιαίως, ενώ οι επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν τα μαθηματικά μοντέλα της διασποράς της νόσου Covid-19, βλέπουν αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων εντός του Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα