ΑΘΗΝΑ
20:13
|
03.05.2024
Η ουγγρική «Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων» ανακοίνωσε πως η στάθμη νερών του ποταμού έφθασε στα 6,93 μέτρα το βράδυ της Τετάρτης.
Βουδαπέστη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ 36ετίας σημειώνει αυτές τις μέρες η στάθμη των νερών του ποταμού Δούναβη στη Βουδαπέστη καθώς οι πρόσφατες σφοδρές χιονοπτώσεις και ο ήπιος καιρός που ακολούθησε προκάλεσαν ασυνήθιστες πλημμύρες για το μήνα Δεκέμβριο.

Η ουγγρική «Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων» ανακοίνωσε πως η στάθμη νερών του ποταμού, που τον Αύγουστο του 2022 είχε χαμηλώσει σε ανησυχητικό βαθμό προκαλώντας στην Ουγγαρία και άλλες χώρες της περιοχής σοβαρά προβλήματα στις πλωτές συγκοινωνίες, έφθασε στα 6,93 μέτρα το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1987, που το νερό του ποταμού Δούναβη ξεπέρασαν μήνα Δεκέμβριο  τα έξι μέτρα. Βεβαίως υπάρχει και το άλλο ρεκόρ των 8,91 μέτρων που είχαν ξεπεράσει τα νερά του Δούναβη στη Βουδαπέστη, αλλά τότε ήταν Μάης του 2013 προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες  και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης.

Πάντως σήμερα οι κάτοικοι της Βουδαπέστης αρκέστηκαν να χαζεύουν την ανεβασμένη στάθμη των νερών του Δούναβη απολαμβάνοντας το σπάνιο θέαμα των κυμάτων να χτυπούν τα αναχώματα κάτω από το κτίριο της βουλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα