ΑΘΗΝΑ
11:45
|
20.05.2024
Οι πολωνικές αρχές αναζητούν το αντικείμενο, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, κοντά στην πόλη Χρουμπιέσοφ, στην νότια Πολωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από την κατεύθυνση της Ουκρανίας, νωρίς την Παρασκευή, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του πολωνικού στρατού, το σήμα του οποίου «έπιασαν» τα αντιαεροπορικά ραντάρ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

«Το πρωί, άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας από την πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία και από τη στιγμή που διέσχισε τα σύνορα μέχρι που εξαφανίστηκε το σήμα παρακολουθείτο από τα ραντάρ του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας», ανέφερε η Διοίκηση Στρατιωτικών Επιχειρήσεων, σε ανάρτηση στο Χ, συμπληρώνοντας πως «Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων κινητοποίησε τις στρατιωτικές δυνάμεις και τους πόρους που έχει στη διάθεσή του».

Οι πολωνικές αρχές αναζητούν το αντικείμενο κοντά στην πόλη Χρουμπιέσοφ, στην νότια Πολωνία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Republika, με τον κυβερνήτη της περιοχής Λουμπλίν να αναφέρει, σε ανάρτησή του στο X, ότι «Λάβαμε πληροφορίες ότι ένα αντικείμενο εμφανίστηκε στο ραντάρ κοντά στο Χρουμπιέσοφ», τονίζοντας πως δεν έχει επιβεβαιωθεί πτώση εναέριου αντικειμένου στην περιφέρεια, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ουκρανικά αεροσκάφη και πυρομαχικά περνούν στον εναέριο χώρο της Πολωνίας. Υπενθυμίζεται πως, τον Νοέμβριο του 2022, ουκρανικός πύραυλος έπεσε σε πολωνικό έδαφος, σκοτώνοντας δύο Πολωνούς πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Κυριαρχία Στασινού στις εκλογές του ΤΕΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα