ΑΘΗΝΑ
09:48
|
05.05.2024
Οι 158 ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drone στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων.
Από τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 31 αυξήθηκαν οι νεκροί και στους 120 οι τραυματίες από τις 158 διαδοχικές επιθέσεις του ρωσικού στρατού με πυραύλους και drone σε περιοχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας και άλλες πόλεις της χώρας.

Στο Κίεβο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι και 30 τραυματίστηκαν όταν έπληξαν πύραυλοι μία αποθήκη, πολυκατοικίες και ακατοίκητα κτίρια.

Η Ουκρανία προειδοποιεί εδώ και εβδομάδες πως η Ρωσία μπορεί να δημιουργεί απόθεμα πυραύλων ώστε να εξαπολύσει μεγάλη αεροπορική επίθεση στο ενεργειακό σύστημα. Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί σφυροκόπησαν το ενεργειακό δίκτυο.

«Είναι προφανές ότι με τα αποθέματα πυραύλων που το επιτιθέμενο κράτος διαθέτει, μπορεί και θα συνεχίσει να εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρούστεμ Ουμέροφ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 26, όμως αναφορές από διάφορες περιοχές δείχνουν πως τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν στη περιοχή Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είπε ο κυβερνήτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, επλήγησαν επίσης πολιτικές υποδομές.

Επίσης, άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, όπου οι πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο, ένα σπίτι και ένα εξαώροφο κτίριο.

Από επίθεση στην Οδησσό σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι και άλλοι 22 τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, στην πόλη Λβιβ, σκοτώθηκε άλλος ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 30 όταν επλήγη μια πολυώροφη πολυκατοικία.

Στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, μια πυραυλική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν μία αποθήκη, μια βιομηχανική εγκατάσταση, ιατρικές εγκαταστάσεις και μια αποθήκη μεταφορών, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, προσθέτοντας πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 13.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα