ΑΘΗΝΑ
12:13
|
28.04.2024
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, «Οι εν λόγω επιχειρήσεις υποχρεούνται να διαθέτουν και να ενεργοποιούν αντιστοίχως, σύστημα ψηφιακής κάρτας εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων τους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, εντάσσονται υποχρεωτικά στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα στον κλάδο της βιομηχανίας, καθώς και οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα στον κλάδο του λιανεμπορίου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Αναλυτικά οι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2024:

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ΦΕΚ, «Οι εν λόγω επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται αντίστοιχα, από τις ως άνω ημερομηνίες να διαθέτουν και να ενεργοποιούν αντιστοίχως, σύστημα ψηφιακής κάρτας εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, που απασχολούνται με φυσική παρουσία στο χώρο παροχής εργασίας της επιχείρησης, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανωτέρω επιχειρήσεις μέσω δανεισμού».

Η απόφαση διευκρινίζει πως εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, στα πετρελαιοειδή και στα ορυχεία.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σχετικά: «Όπως είχαμε ανακοινώσει, εκδώσαμε σήμερα την υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία, από 1η Ιανουαρίου του 2024. Η απόφαση έχει προέλθει μετά από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους. Δίνουμε επαρκή χρόνο προσαρμογής στις επιχειρήσεις ώστε να μην έχουν καμία ανησυχία για το αν θα καταφέρουν να εφαρμόσουν εγκαίρως την ψηφιακή κάρτα εργασίας και οι προϋποθέσεις εδράζονται στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς. Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας θα δώσουμε πλήρη προστασία δικαιωμάτων στους εργαζομένους και διαφάνεια στις επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα