ΑΘΗΝΑ
18:29
|
03.05.2024
Όπως και στις προηγούμενες αποστολές, οι οποίες ξεκίνησαν το 2010, το διαστημόπλοιο της αμερικανικής κυβέρνησης εκτοξεύθηκε χωρίς πλήρωμα, με σκοπό την διεξαγωγή «απόρρητων πειραμάτων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτοξεύθηκε το ρομποτικό διαστημόπλοιο X-37B του αμερικανικού στρατού, από τη Φλόριντα, για την έβδομη σε σειρά μυστική αποστολή του. Για την εκτόξευσή του, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX.

Όπως και στις προηγούμενες αποστολές, οι οποίες ξεκίνησαν το 2010, το «επαναχρησιμοποιούμενο» διαστημόπλοιο της αμερικανικής κυβέρνησης εκτοξεύθηκε την Πέμπτη χωρίς πλήρωμα, με σκοπό την διεξαγωγή «απόρρητων πειραμάτων».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του κινεζικού ρομποτικού διαστημόπλοιου Divine Dragon, το οποίο ξεκίνησε στην τρίτη αποστολή του από το 2020, προσθέτοντας στον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο διάστημα.

Ο πύραυλος Falcon Heavy, ο οποίος αποτελείται από τρεις πυρήνες πυραύλων δεμένους μεταξύ τους,  απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Nasa στο Ακρωτήρι Κανάβεραλ, με τις τρεις προηγούμενες προγραμματισμένες απόπειρες εκτόξευσης να ματαιώνονται, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία, σύμφωνα με το Reuters, δεν δόθηκαν διευκρινήσεις. Η πιο πρόσφατη εκτόξευση, που τελικά αναβλήθηκε, είχε προγραμματιστεί για πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Λίγες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί από το Πεντάγωνο σχετικά με την αποστολή, η οποία διεξάγεται από το Διαστημικό Σώμα Στρατού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος εθνικής ασφάλειας του στρατού, πέραν μιας δήλωσης γραφείου της πολεμικής αεροπορίας τον περασμένο μήνα, βάσει της οποίας η έβδομη αποστολή αφορά τον «πειραματισμό για την ανάπτυξη τεχνολογιών για μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος». Ακόμα, δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την απόσταση στην οποία θα κινηθεί το διαστημόπλοιο.

Ούτε και η διάρκεια της νέας αποστολής του X-37B έχει γνωστοποιηθεί, αν και πιθανότατα θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2026, ή και περισσότερο, δεδομένης της μεγάλης διάρκειας των προηγούμενων αποστολών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα