ΑΘΗΝΑ
04:52
|
05.05.2024
Το Reuters αποχαιρετά το 2023 επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες φωτογραφίες, και 5 από την Ελλάδα. Η πανσέληνος του Ιούλη ήταν η πιο ανώδυνη.
Ακρωτήριο Σούνιο-Πανσέληνος Ιουλίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, σε δύο μέρες, δεν ήταν ολωσδιόλου εύκολη!

Σε διεθνές επίπεδο ξεδιπλώθηκε μπροστά μας ένα «ακορντεόν» πολέμων, φυσικών καταστροφών, ανεξέλεγκτων πυρκαγιών, πολύνεκρων ναυαγίων και σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, καταστροφικών σεισμών, ενώ και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ζήσαμε ουκ ολίγα: τις καταστροφικές πλημμύρες της καταιγίδας Ντάνιελ, τις εκτεταμένες πυρκαγιές του καλοκαιριού με τα δάση του Έβρου να καίγονται για δύο βδομάδες, το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το φονικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου που προκάλεσε το θάνατο πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά και τις απλές, νυχτερινές χαρές της αυγουστιάτικης πανσελήνου στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά…

Το πρακτορείο Reuters, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, διαθέτοντας μία στρατιά 649 φωτογράφων σε 125 χώρες έκανε μία επιλογή ανάμεσα σε 1,3 εκατομμύρια φωτογραφίες για να αποτυπώσει φωτογραφικά ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά διεθνή γεγονότα του 2023.

Ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφίες που επέλεξε, ξεχωρίζουν πέντε από την Ελλάδα. «Συμπτωματικά» από τις πέντε οι τέσσερις αφορούν καταστροφικά γεγονότα και μόνο η μία απαθανατίζει μία «ελληνική» όψη της ομορφιάς του ακούραστου δορυφόρου της Γης τον Ιούλιο.

Ιδού, λοιπόν, τι ξεχώρισε το Reuters το 2023 για την Ελλάδα.

Φλεγόμενο δέντρο μέσα σε δεκάδες καμμένα άλλα από τη Μάνδρα. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2023 από τη φωτογράφο Λουίζα Βραδή.

Ο φωτογράφος φωτογραφίζει…το φωτογράφο με φόντο την υπέροχη Πανσέληνο του Ιουλίου στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2023 και τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Άλκη Κωνσταντινίδη.

Μια εκκλησία άνω-κάτω στο χωριό Μεταμόρφωσης που χάθηκε κάτω από τα νερά της πλημμύρας που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελ. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 από τη φωτογράφο Λουίζα Γουλιαμάκη.

Διάσωση κατοίκων της πλημμυρισμένης Λάρισας μετά την καταιγίδα Ντάνιελ. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 και τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Ηλία Μάρκου.

Η σπαρακτική φωτογραφία 18χρονου Σύρου πρόσφυγα, που επέζησε του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου με τον αδελφό του που ταξίδεψε από την Ολλανδία για να τον συναντήσει στο λιμάνι της Καλαμάτας. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2023 και τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Στέλιο Μισινά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα