ΑΘΗΝΑ
00:44
|
01.05.2024
Συγκλονίζει το βίντεο με τη διάσωση ενός μωρού μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού του μετά από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Ράφα.
Η γενναία Μαριάμ Αμπού Ακέλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών παιδιών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα είναι ανατριχιαστικός. Ωστόσο, όταν έστω και ένα παιδί σώζεται από τις βόμβες του Ισραήλ πρέπει να γίνεται είδηση. Διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα μωράκι μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού στη Ράφα της νότιας Γάζας. Ένα σπίτι που είχε γίνει στόχος των ασταμάτητων βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού.

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δείτε το βίντεο

Το δέρμα του μωρού, της Μαριάμ Αμπού Ακέλ, είχε γίνει γκρι από τη σκόνη και εκείνη έβγαζε μικρές κραυγές, την ώρα που οι διασώστες κατάφεραν να την προσεγγίσουν, σκάβοντας με τα χέρια βαθιά στα συντρίμμια, για να απελευθερώσουν τα πόδια της και να καταφέρουν να την απεγκλωβίσουν. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί γύρω από τα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας Αμπού Εντουάν, όπου η οικογένεια της Μαριάμ είχε βρει καταφύγιο, αφότου εγκατέλειψαν το δικό τους σπίτι σε μια πιο επικίνδυνη περιοχή κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Ο πατέρας και ο αδελφός της Ακέλ κατάφεραν επίσης να επιζήσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως 20 Παλαιστίνιοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Να μην ξεχνάμε: Περισσότεροι από 21.500 άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά – είναι σήμερα νεκροί εξαιτίας αυτού του «γενοκτονικού πολέμου» που συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα