ΑΘΗΝΑ
03:57
|
17.05.2024
Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο νεκροταφείο της Χιμάρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον δρόμο για τις αλβανικές φυλακές πήρε, ξανά, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντη Μπελέρης ο οποίος μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα προκειμένου να παραστεί, σήμερα το μεσημέρι, στην κηδεία της γιαγιάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την μεταφορά του κινητοποιήθηκαν 18 κλούβες της αλβανικής αστυνομίας και 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για την φύλαξή του, ενώ η άδεια που του δόθηκε ήταν μόλις έξι ωρών, παρότι ο νόμος στην Αλβανία προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις άδεια δύο ημερών.

Όπως αναφέρει το himara.gr, οι αστυνομικοί τον κράτησαν μέσα στην κλούβα έξω από την εκκλησία, μη επιτρέποντάς του να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία και τον άφησαν να βγει μόνο όταν η σορός μεταφέρθηκε στον εσωτερικό χώρο του νεκροταφείου και αυτό μόνο για δέκα λεπτά.

Έξω από το νεκροταφείο της Χιμάρας, είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή για να συλλυπηθούν την οικογένεια, αλλά και για να δουν για πρώτη φορά τον δήμαρχο που κρατείται στις αλβανικές φυλακές εδώ και οκτώ μήνες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του site, οι συγκεντρωμένοι που τον υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές, αντιδρώντας στον υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών να μεταφέρουν τον Μπελέρη σχεδόν σηκωτό πίσω στην κλούβα, προπηλάκισαν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα