ΑΘΗΝΑ
06:59
|
02.05.2024
Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.
Ουρές στα φαρμακεία για τεστ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία στον ΕΟΔΥ προκαλεί η κορύφωση της έξαρσης του κορονοϊού Covid-19 που ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς ο συγχρωτισμός λόγω των γιορτών επιτείνει τη διάδοσή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα, ενώ142 ασθενείςπήραν εξιτήριο. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί, που κάνουν λόγο για μεγαλύτερη δυναμική στην έξαρση των κρουσμάτων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περασμένης χρονιάς και συνιστούν προσοχή, ενώ ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία με τους πολίτες να αναζητούν τεστ, την ίδια ώρα που σημειώνονται ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις.

Σε όλους τους τόνους, οι ειδικοί επαναλαμβάνουν τις «ισχυρές συστάσεις» για τη λήψη υγειονομικών μέτρων προφύλαξης από τους πολίτες που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, έπειτα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας.

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση» τόνισε, μιλώντας, στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης. «Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» τόνισε.

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, της τάξης του 35-40% μετά για γιορτές αναμένει και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που μιλώντας στο OPEN τόνισε την ανάγκη χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους και εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα