ΑΘΗΝΑ
12:41
|
28.04.2024
Με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες, καθώς παρά τις ευχές για ειρήνη, η πορεία της σύγκρουσης δείχνει ότι έχει μπει σε φάση κλιμάκωσης.
Ζημιές σε κτίρια στο κέντρο του Ντονιέτσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία τις πρώτες ώρες του 2024, καθώς παρά τις ευχές για ειρήνη, η πορεία της σύγκρουσης δείχνει ότι έχει μπει σε φάση κλιμάκωσης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας του χρόνου, το κέντρο της πόλης του Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 13, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Telegram ο Ντενίς Πουσίλιν, επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, ενώ συντρίμμια drones που καταρρίφθηκαν από την τοπική αεράμυνα προκάλεσαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της πόλης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Οδησσού, Όλεχ Κίπερ.

Αξιωματούχοι στην περιοχή Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, που συνορεύει με την Πολωνία, ανέφεραν πως ρωσική αεροπορική επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες προκάλεσε ζημιές.

Κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές στην Χερσώνα και στη γειτονική περιοχή Χερσόνσκι, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, μετά τις αναφορές μέσων ενημέρωσης για διαδοχικές εκρήξεις, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πούτιν: Θα «εντείνουμε» τα στρατιωτικά πλήγματα στην Ουκρανία μετά τον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ

Η Ρωσία θα «εντείνει» τους βομβαρδισμούς σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία ως απάντηση στα πλήγματα του ουκρανικού στρατού στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα εντείνουμε τους βομβαρδισμούς, κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο, αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι τα στρατιωτικά πλήγματα θα έχουν στόχο «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Εικοσιτέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 περίπου τραυματίστηκαν στην ουκρανική επίθεση το Σάββατο εναντίον του Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Βομβαρδίζουμε με όπλα ακριβείας τοποθεσίες λήψης αποφάσεων, τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται στρατιώτες και μισθοφόροι, και άλλα κέντρα τέτοιου τύπου, κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις (…) Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης.

Χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ο ίδιος κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν «το κέντρο της πόλης, όπου οι άνθρωποι έκαναν τη βόλτα τους πριν από τη Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, ο Πούτιν υποστήριξε ότι «η Ουκρανία δεν είναι εχθρός» από μόνη της και κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί το Κίεβο για να «λύσει τα δικά της προβλήματα» με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον τη «στρατηγική πρωτοβουλία» στο ουκρανικό μέτωπο, όπου κερδίζουν εδάφη μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο βομβαρδισμός στο Μπέλγκοροντ ακολούθησε ένα σφοδρότατο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε ουρανικές πόλεις την Παρασκευή, που άφησαν περίπου 40 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα