ΑΘΗΝΑ
05:40
|
02.05.2024
«Η απόφαση διεξαγωγής πολέμου βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ και είναι επιτακτική ανάγκη να περιοριστεί και να σταματήσει την επιθετικότητά του».
Πυροσβέστες στο σημείο της έκρηξης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ δείχνει ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, ως υπεύθυνο για την έκρηξη στη πρωτεύουσα της χώρας, Βηρυτό, από την οποία βρήκαν τον θάνατο έξι άτομα, ανάμεσα τους και ο Παλαιστίνιος αξιωματικός της Χαμάς, Σάλαχ αλ Αρούρι, και από την οποία έχουν τραυματιστεί άλλοι 11 άνθρωποι.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε πως «Αυτή η έκρηξη είναι ένα νέο ισραηλινό έγκλημα που στοχεύει αναπόφευκτα να παρασύρει τον Λίβανο σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης, μετά τις καθημερινές συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Νότο, με αποτέλεσμα έναν σημαντικό αριθμό μαρτύρων και τραυματιών», προειδοποιώντας πως η επίθεση «αναμφίβολα στοχεύει να εμπλέξει τον Λίβανο, χρησιμεύοντας ως ξεκάθαρη απάντηση στις προσπάθειές μας να κρατήσουμε το φάσμα του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα μακριά από τον Λίβανο.

Κάνουμε έκκληση στα ενδιαφερόμενα έθνη να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τη στόχευσή του. Εφιστούμε, επίσης, την προσοχή του ισραηλινού πολιτικού κατεστημένου, το οποίο καταφεύγει στην εξαγωγή των αποτυχιών του στη Γάζα προς τα νότια σύνορα [του Λιβάνου] για να καθορίσει νέα δεδομένα και κανόνες εμπλοκής.

 «Ο Λίβανος παραμένει προσηλωμένος, όπως πάντα, στη σχετική διεθνή νομιμότητα, ιδιαίτερα στην απόφαση 1701» δήλωσε, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την «κατάπαυση των εχθροπραξιών» ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο.

«Ωστόσο, είναι το Ισραήλ που την παραβίασε και την ξεπέρασε, καθώς παραμένει ανικανοποίητο με το επίπεδο του θανάτου και της καταστροφής. Είναι εμφανές σε όλους ότι η απόφαση διεξαγωγής πολέμου βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ και είναι επιτακτική ανάγκη να περιοριστεί και να σταματήσει την επιθετικότητά του» τόνισε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα