ΑΘΗΝΑ
17:27
|
27.04.2024
Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βενεζουέλα θα ενταχθεί στους BRICS ως πλήρες μέλος στην επόμενη σύνοδο κορυφής το 2024.
Ενεργεί κατά της χώρας και του λαού του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση του Αργεντινού ομολόγου του Χαβιέρ Μιλέι να αρνηθεί την ένταξη της χώρας τους στους BRICS, επέκρινε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας στον Ιγνάσιο Ραμονέ και την Monde diplomatique, στην παραδοσιακή συνέντευξή του για την Πρωτοχρονιά.

Σχολιάζοντας την προ ημερών, αναμενόμενη, ανακοίνωση του νέου ακροδεξιού ηγέτη της Αργεντινής που αντιστρέφει την απόφαση της προηγούμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης για ένταξη στο μπλοκ των BRICS, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για το πιο ανόητο βήμα που θα μπορούσε να γίνει.

«Το να βγάλεις την Αργεντινή από αυτό το γιγάντιο μπλοκ των BRICS είναι ένα από τα πιο ανόητα πράγματα που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι εναντίον της χώρας του. Διότι βγάζοντας την Αργεντινή από τους BRICS, ενεργεί εναντίον των Αργεντινών, εναντίον των Αργεντινών εργατών και επιχειρηματιών», τόνισε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Πρόσθεσε δε ότι ο Μιλέι «θα γυρίσει την Αργεντινή πίσω στον 19ο αιώνα» μετατρέποντάς την σε «υποτελή του αυτοκρατορικού μονοπολικού κόσμου, σε μια νέα αποικία στη Νότια Αμερική».

Περαιτέρω, ο Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βενεζουέλα θα ενταχθεί στους BRICS ως πλήρες μέλος στην επόμενη σύνοδο κορυφής το 2024.

«Στη σύνοδο κορυφής στη Νότια Αφρική, η Βενεζουέλα έγινε αποδεκτή ως εταίρος. Και ελπίζω ότι στην επόμενη σύνοδο κορυφής στη Ρωσία θα ενταχθεί στους BRICS+ ως μόνιμο μέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι «οι BRICS είναι το μέλλον της ανθρωπότητας», επισημαίνοντας τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας και τις μεγάλες δυνατότητες της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.

«Ποντάρουμε στους BRICS ως μέρος ενός νέου κόσμου, μιας νέας ισορροπίας, ως μέρος της μπολιβαριανής γεωπολιτικής αντίληψης, ενός κόσμου ισορροπίας, ενός κόσμου ίσων», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα