ΑΘΗΝΑ
09:04
|
01.05.2024
Με αντίποινα απειλούν οι δύο οργανώσεις αντίστασης στην επιθετικότητα του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, προκάλεσε η δολοφονική επίθεση κατά του υπαρχηγού του κόμματος, Σάλαχ αλ Αρούρι, σήμερα το απόγευμα, σε νότια συνοικία της Βηρυτού με αποτέλεσμα το θάνατο άλλων πέντε ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 11.

Ο Χανίγια, δήλωσε ότι η δολοφονία του Αρούρι από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό συνιστά «τρομοκρατική ενέργεια», παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

«Οι δυνάμεις κατοχής δεν θα επιτύχουν στην προσπάθειά τους να κάμψουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού» διεμήνυσε ο Χανίγια, θρηνώντας την απώλεια του αντιπροέδρου του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και δύο διοικητών των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα του κινήματος.

Η αντίδραση της Χεζμπολάχ

Εξίσου έντονη ήταν η αντίδραση της λιβανέζικης σιιτικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ, καθώς η επίθεση σημειώθηκε σε συνοικία της Βηρυτού που θεωρείται «προπύργιό» της.

Σε χαρακτηριστικό σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Ο φονικός εχθρός, μετά από 90 μέρες εγκλημάτων, δολοφονιών και καταστροφής σε Γάζα, Χαν Γιούνις, Τζαμπαλίγια, και όλες τις γενναίες πόλεις, καταυλισμούς και χωριά, καταφεύγει στην πολιτική της δολοφονίας και της φυσικής εξόντωσης όσων εμπλέκονται στην ηρωική επιχείρηση Πλημμύρα Αλ Άκσα και συνέβαλαν στην υπεράσπιση του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού….Αυτό το ειδεχθές έγκλημα το μόνο που θα πετύχει θα είναι η ενίσχυση της αντίστασης σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Υεμένη, Συρία, Ιράν και Ιράκ, ενισχύοντας την πεποίθησή τους για τον δίκαιο σκοπό στο μονοπάτι της αντίστασης και του τζιχάντ μέχρι τη νίκη και τη λευτεριά».

Η Χεζμπολάχ επιφυλάσσεται να απαντήσει με αντίποινα τονίζοντας πως «αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει δίχως τιμωρία και απάντηση».

Διαβεβαιώνει επίσης πως η οργάνωση παραμένει με «το δάκτυλο στη σκανδάλη» και οι μαχητές της είναι «στα ανώτατα επίπεδα ετοιμότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα