ΑΘΗΝΑ
09:58
|
07.05.2024
Σάλος έχει προκληθεί με το ομοφοβικό σχόλιο του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος χαρακτήρισε ως «Ηρώδεις» όσους προωθούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλος έχει προκληθεί με το ομοφοβικό σχόλιο του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος χαρακτήρισε ως «Ηρώδεις» όσους προωθούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Υπάρχουν και σήμερα Ηρώδεις, οι οποίοι ακολουθούν το παράδειγμα εκείνου», είπε ο μητροπολίτης Πατρών. Συγκεκριμένα έτσι χαρακτήρισε αρχικά όσους «δεν υπολογίζουν τα δικαιώματα των παιδιών, εκείνους οι οποίοι φονεύουν τα παιδιά πριν να γεννηθούν. Φωνάζουν οι ταγοί για το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για τις 400.000 και πλέον εκτρώσεις», πρόσθεσε.

Η ρητορική μίσους συνέχισε με αναφορές και για άλλους «σύγχρονους Ηρώδεις», σύμφωνα με τον μητροπολίτη, οι οποίοι «θέλουν να καταπατήσουν τα δικαιώματα των παιδιών και να τα θεωρήσουν ως αντικείμενα τα οποία μπορούν να τα μεταχειρίζονται κατά το δοκούν. Ομιλώ για το σκεπτικό εκείνο και τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν και τις νομοθετικές ρυθμίσεις, για την τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Και ρωτά κανείς “ποιος ρώτησε αυτά τα παιδιά αν θέλουν να προέρχονται από παρένθετες μητέρες ή αν θέλουν να έχουν δύο πατεράδες και δύο μανάδες;”», ανέφερε στη συνέχεια.

«Ποιος ασχολήθηκε με τα δικαιώματα αυτών των παιδιών και με τα ψυχολογικά προβλήματα όταν μετά αυτά τα παιδιά θα παρουσιάσουν τέτοια και ακόμα μεγαλύτερα μέσα στην κοινωνία που θα ζουν;», είπε. Ρώτησε «γιατί να δημιουργούμε τέτοιες υπάρξεις οι οποίες θα βασανίζονται μέσα στον κόσμο;. Ποιος άνθρωπος λογικός μπορεί να υιοθετήσει τέτοιες απόψεις;», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως «πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα και την ανθρώπινη λογική είναι ο νόμος του θεού».

«Η Εκκλησία σέβεται και ευλογεί την οικογένεια με την μορφή που την γνωρίζομε και την αποδεχόμεθα όλοι και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβασθεί με “πρότυπα” τα οποία εισάγονται εις βάρος αυτής ταύτης της οντολογίας και φυσιολογίας του ανθρώπου, όπως τον δημιούργησε ο Θεός και εις βάρος του ιερού θεσμού της οικογενείας και των ιερών παραδόσεων του τόπου μας»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα