ΑΘΗΝΑ
05:41
|
28.04.2024
Στους 22.000 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει, ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις-Νεκροί Παλαιστίνοι στην κατεχόμενη Αζούν.
Λωρίδα της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χρονιά στη Γάζα άρχισε με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται ακατάπαυστα με τον στρατό του Ισραήλ να διαμηνύει, ότι ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς θα συνεχιστεί «καθ’ όλη τη διάρκεια» του 2024. Τουλάχιστον 21.978 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 57.697 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, ενώ ο αναθεωρημένος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται στους 1.139.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν αρκετές γειτονιές στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίζει, επίσης, τον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι και την ακτογραμμή της Ράφα.

Υπήρξαν τουλάχιστον 12 επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το πιο σοβαρό να συμβαίνει στη μικρή πόλη Αζούν. Ένα IED ρίχτηκε σε ένα στρατιωτικό τζιπ και κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων πέντε Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν.

Υπήρξε επίσης, μια άλλη βίαιη επιδρομή στην Τζενίν. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοιες επιδρομές γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ στην Τζενίν.

Νεκροί πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές σε συμπλοκές στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε, ότι σκότωσε πέντε Παλαιστίνιους μαχητές, χαρακτηρίζοντάς τους «τρομοκράτες», κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη πόλη Αζούν της Δυτικής Όχθης.

Επιπλέον ο στρατός υπογράμμισε, ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, αφού φέρεται να πέταξαν εκρηκτικά στις ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη, σε μια ανάρτηση στο X. Το IDF αναφέρει επίσης, ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει τραυματιστεί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει τις φονικές επιδρομές σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου του 2023. Περισσότεροι από 320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον στρατό και από επιθέσεις εποίκων από τότε.

Οι Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στη βόρεια Γάζα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα βόρεια της Γάζας, μετά την αποχώρηση ορισμένων ισραηλινών δυνάμεων από την περιοχή.

«Οι άνθρωποι εδώ, κοιμούνται πάνω από τα συντρίμμια όπου η μυρωδιά του αίματος και του θανάτου είναι παντού», θα πει μια γυναίκα μετά την επιστροφή της και συνεχίζει: «Έχουν διαπραχθεί πολλές σφαγές εδώ. Η ανθεκτικότητα του λαού εδώ θα είναι πάντα ισχυρότερη από τον στρατό κατοχής».

Ενώ, παρά την έλλειψη τροφής και καθαρού νερού, μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι «δεν θα εγκατέλειπε ποτέ τη βόρεια Γάζα. Δεν θα αφήσω ποτέ τη γη, το σπίτι και την οικογένειά μου παρά τα βάσανα».

Πολεμικό πλοίο του Ιράν στην Ερυθρά θάλασσα 

Χθες το πολεμικό πλοίο Alborz του Ιράν εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης σε αυτή την βασική ναυτιλιακή οδό που σημειώνονται τακτικές επιθέσεις κατά πλοίων από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Το Tasnim δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αποστολή του Alborz, ωστόσο ανέφερε ότι ιρανικά πολεμικά πλοία επιχειρούν σε ανοιχτά ύδατα για την ασφάλεια των ναυτιλιακών οδών, την καταπολέμηση της πειρατείας και την εκτέλεση άλλων καθηκόντων από το 2009.

Από τον Νοέμβριο, οι Σιίττες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν πολλαπλασιάσει επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους εν μέσω του πολέμου Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει χτυπήματα στη Συρία και τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, ότι έχει πλήξει στόχους στη Συρία και τον Λίβανο.

Σε ανάρτησή του στο X, ανέφερε ότι έπληξε «στρατιωτική υποδομή που ανήκει στον συριακό στρατό» και χρησιμοποίησε τα αεροσκάφη του για να στοχεύσει υποδομές που ανήκουν στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο στρατός υποσχέθηκε ότι «θα συνεχίσει να επιχειρεί ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή για την κυριαρχία του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα