ΑΘΗΝΑ
16:56
|
05.05.2024
Είναι εντυπωσιακό το πόσο έχει κατακλύσει το τυφλό μίσος ορισμένους «ανθρωποφύλακες» ώστε να ψάχνουν την άρια φυλή ακόμα και σε ένα μικρό παιδί.
Αθήνα, Σύνταγμα λίγο πριν το 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλή χρονιά, καλή χρονιά σε όλους, με εξαίρεση τους φασίστες και τους ρατσιστές. Καλή χρονιά βγήκε να μας πει και στην πλατεία Συντάγματος ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που εκείνη τη στιγμή κατακλυζόταν από σημαίες της Παλαιστίνης, αγκαλιά με ένα κοριτσάκι που κάποιοι έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν ως «μελαμψό», ως παιδάκι «λάθρο» και άλλα τέτοια ωραία κοσμητικά επίπεδα.

Για να πάνε, φυσικά, όλοι με μεγαλειώδες τρόπο στον πάτο του κουβά της νοημοσύνης που έκανε ελεύθερη πτώση για ακόμα μια φορά το βράδυ της αλλαγής του χρόνου. Φασίστες, εθνικιστικές, δημοσιογράφοι ακόμα και αριστερίζοντες προσωπικότητες που έτρεξαν να υπερασπιστούν τον Χάρη Δούκα που τόλμησε να ανέβει στην εξέδρα αγκαλιά με ένα «παιδί μεταναστών», και αυτό το τελευταίο θα ήταν όντως ορθό και δίκαιο, αν ήταν όντως η πραγματικότητα.

Μόνο που το χαριτωμένο κοριτσάκι είναι η κόρη της παρουσιάστρια Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του μπασκετμπολίστα Νάσου Γαλακτερού.

Η άμεση διασπορά των fake news που κατέκλυσαν το διαδίκτυο μέσα σε λίγες ώρες, εκτός απο ακαριαία, αποτελεί και ένα μέσο δείγμα για το πού βρίσκεται ο πήχης σε πολλές πτυχές της δημόσιας σφαίρας στην Ελλάδα. Καταρχάς, το επίπεδο των δημοσιογράφων που ξεκίνησαν να αναπαράγουν την κατάφωρα ψευδή είδηση στα social media και στις διαδικτυακές φυλλάδες όπου εργάζονται, χωρίς να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν την πληροφορία, μια πληροφορία που δεν ήταν και εξαιρετικά δύσκολο να διασταυρωθεί εαν υπήρχαν έστω και ελάχιστα ψήγματα υπομονής.

Μετά από τη διακίνηση της «είδησης», έτρεξαν και πολλοί άλλοι να κερδίσουν πρώτοι το βραβείο βλακείας, μην τυχόν και τους προλάβει κάποιος άλλος στον τερματισμό, καβαλώντας το άρμα των fake news χωρίς δεύτερη σκέψη, εξαπολύοντας κάθε είδους ρατσισμό για την Αθήνα των «λάθρο», τον «Δούκα της Χαμάς» και άλλες παρόμοιες ομορφιές.

Έτσι, μετά τον «Αφρικανό Μακεδονομάχο» του Συντάγματος το 2019, τότε που σύσσωμη η ακροδεξιά έβλεπε έναν «αφρικανό», δάκτυλο της αριστεράς, να συμμετέχει στα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος εν μέσω των συλλαλητηρίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα διαδίκτυο ασχολούνταν με το «μελαμψό» κοριτσάκι που κουβάλησε ο Δούκας, αλλά τελικά ήταν γέννημα θρέμμα ελληνάκι που μας βγήκε λίγο πιο σταρένιο.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο έχει κατακλύσει το τυφλό μίσος ορισμένους «ανθρωποφύλακες», όπως θα τους χαρακτήριζε ο μακαρίτης ο Κοροβέσης, στη διαφορετικότητα, ώστε να μισούν τυφλά ακόμα και ένα μικρό παιδί. Ένα παιδί που δεν αποτελεί πρότυπο της άριας φυλής, δεν είναι ξανθό και γαλανομάτικο, αλλά τυχαίνει το χρώμα της επιδερμίδας του να είναι μερικούς τόνους πιο κάτω από την επιθυμητή και αποδεκτή «λευκότητα» για τους φασίστες αυτής της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω αν οι παλαιστινιακές σημαίες που ανέμισαν στην πλατεία Συντάγματος ήταν πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα. Γνωρίζω όμως, πως όσοι εξοργίστηκαν με αυτή τη δράση, γνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η Γάζα έχει ισοπεδωθεί και θρηνεί 22.000 νεκρούς αμάχους, στη συντριπτική πλειονότητά τους, παιδιά και γυναίκες, έχουν χάσει κάθε ρανίδα ανθρωπιάς μέσα τους. Όσοι είδαν τον «Δούκα της Χαμάς» στην πλατεία Συντάγματος και όχι έναν δήμαρχο που έδωσε λόγο στη δημόσια οργή για ένα φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας, είναι υποστηρικτές μιας σχεδόν απαράμιλλης γενοκτονίας και κτηνωδίας για τη σύγχρονη εποχή.

Κανένας δεν «μαγάρισε» καμία γιορτή, κύριε νεοφιλελεύθερε αρθρογράφε, που ήσασταν και εσείς ένας από τους πολλούς που γράψατε κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά επαίσχυντα άρθρα διασποράς προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Η γιορτή ήταν ήδη μαγαρισμένη. Όταν έχεις 22.000 νεκρούς αμάχους, όταν βλέπεις το έρημο τοπίο από τις βομβαρδισμένες πόλεις, τους χιλιάδες τραυματισμένους και αγνοούμενους, δεν μπορείς να χαίρεσαι πραγματικά την οποιαδήποτε γιορτή. Διότι, σε ένα τέτοιο πλαίσιο, τις γιορτές τις χαίρονται με την ψυχή τους μόνο οι αναίσθητοι και οι χοντρόπετσοι. Μόνο οι κρετίνοι που υποστηρίζουν γενοκτονίες και πολέμους, που υποστηρίζουν σφαγές χωρίς κανένα έλεος και χωρίς κανένα τέλος.

Μόνο τέτοιου είδους άνθρωποι θα έλεγαν πως «όποιος θέλει ξένες σημαίες να τις βάλει στο σπίτι του», όπως ο υπουργός Θάνος Πλεύρης που για ακόμα μια φορά κέρδισε βραβείο πρωτοτυπίας στις ρατσιστικές δηλώσεις. Λες και αν κάποιος έβαζε την Παλαιστινιακή σημαία στο μπαλκόνι του, ο κ. Πλεύρης θα πετούσε στα σύννεφα με την ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν θα έλεγε πως «εδώ είναι Ελλάδα, να πας στις χώρες τους να υψώσεις τις σημαίες τους».

Μακάρι ο Χάρης Δούκας να είχε βγει όντως αγκαλιά με ένα παιδί από την Παλαιστίνη. Μακάρι οι πολιτικοί μας να μην κρύβονταν πίσω από μισόλογα, πίσω από σκόρπιες λέξεις και αόριστες φράσεις και να είχαν το σθένος και το θάρρος και υποστηρίξουν δημόσια την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, με όποιο πολιτικό κόστος και αν θα είχε μια τέτοια δήλωση για την καριέρα τους.

Μακάρι, για τη νέα χρονιά, να μαθαίναμε ότι η ανθρώπινη ζωή τοποθετείται πάνω από καριέρες και καρέκλες, πάνω από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Τα μισόλογα και οι αοριστίες είναι για τους οπορτουνιστές, για εκείνους που προσπαθούν να παλαντζάρουν ανάμεσα στις δύο σανίδες της ιστορίας, γνωρίζοντας καλά ποια είναι η σωστή και η λάθος πλευρά, μην τολμώντας, όμως, να κάνουν το γενναίο βήμα να πατήσουν γερά πάνω σε μια από αυτές, πάνω σε μια συγκεκριμένη ιστορική πλευρά.

Να επιλέξουν την πλευρά των δολοφόνων ή την πλευρά των θυμάτων. Να ξέρουμε, επιτέλους, με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

Εσύ, με ποια πλευρά είσαι;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα