ΑΘΗΝΑ
18:15
|
06.05.2024
Χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα,1 όπλο και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων και ψηφιακού υλικού κατάσχεσαν οι τουρκικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κατάσχεση μεγάλων χρηματικών ποσών, οπλισμού και πολεμοφοδίων προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, κατά την διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης, με κωδική την ονομασία «MOLE», κατά υπόπτων για κατασκοπία της Μοσάντ.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, σε ανάρτησή του, δήλωσε πως οι ύποπτοι, καθοδηγούμενοι από την Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, σχεδίαζαν την απαγωγή ξένων υπηκόων και πως κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα, ανάμεσα τους 143.830 ευρώ και 23.680 δολάρια,1 όπλο χωρίς άδεια, και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων και ψηφιακού υλικού.

Υπενθυμίζεται πως οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 33 ατόμων, ως ύποπτα για συμμετοχή σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, ενώ, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu- το οποίο επικαλείται πηγές ασφαλείας- αναζητούνται άλλοι 13 ύποπτοι.

Ύστερα από έρευνα του Γραφείου Διερεύνησης Τρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, οι αρχές διεξήγαγαν επιδρομές σε 57 διαφορετικές τοποθεσίες σε οκτώ επαρχίες της χώρας, συλλαμβάνοντας 33 υπόπτους, ενώ αναζητούνται άλλα 13 άτομα.

Σύμφωνα με το μέσο, οι ύποπτοι φέρεται να συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως η αναγνώριση, η παρακολούθηση και απαγωγή Παλαιστινίων που κατοικούν στην Τουρκία , για λογαριασμό της Μοσάντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα