ΑΘΗΝΑ
15:53
|
05.05.2024
Προ μηνός, η Wall Street Journal έκανε λόγο για σχέδια δολοφονίας ηγετών της Χαμάς σε όλον τον κόσμο, αναφέροντας και πιθανούς στόχους στην Τουρκία.
Έχουν συλληφθεί 33 άτομα, αναζητούνται ακόμα 13
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταλμα σύλληψης για 46 υπόπτους στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με δραστηριότητες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στην Τουρκία, εξέδωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, έχουν ήδη συλληφθεί 33 άτομα που χαρακτηρίζονται ως «προσωπικό της Μοσάντ», ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.

Η επιχείρηση σύλληψης έλαβε χώρα σε οκτώ διαφορετικές επαρχίες, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, που κυμαίνονται από τη συλλογή πληροφοριών έως τις απαγωγές και τις απόπειρες απαγωγών αλλοδαπών στην Τουρκία.

Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας ανακοίνωσε για τελευταία φορά μια τόσο μεγάλη επιχείρηση τον Ιούλιο του 2023 .Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, τότε, 56 στελέχη της Μοσάντ κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία μη Τούρκων υπηκόων για λογαριασμό του ισραηλινού κράτους και αρκετοί συνελήφθησαν.

Πριν από περισσότερο από ένα μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ σχεδίαζαν την δολοφονία ηγετών της Χαμάς σε όλον τον κόσμο, αναφέροντας και πιθανούς στόχους στην Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα