ΑΘΗΝΑ
08:31
|
02.05.2024
Σύμφωνα με την αρμόδια Μεξικανή υπουργό οι απαχθέντες ήταν υπήκοοι Βενεζουέλας, Ισημερινού, Κολομβίας, Ονδούρας και Μεξικού.
Λατίνοι μετανάστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή 31 μεταναστών στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό,  καθώς επιβεβαιώθηκε απόψε και επίσημα η απελευθέρωσή τους.

Η Μεξικάνα υπουργός Εσωτερικών Λουίζα Αλκάλδε με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ανακοίνωσε την εξέλιξη επικαλούμενη σχετική ενημέρωση από τον κυβερνήτη της πολιτείας Ταμαουλίπας, Αμέρικο Βιγιαρεάλ.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι 31 μετανάστες που απήχθησαν στην Ταμαουλίπας «διασώθηκαν και είναι ασφαλείς», δίχως να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι απαγωγείς.

Οι 31 μετανάστες απήχθησαν το περασμένο Σάββατο, ενώ ταξίδευαν με λεωφορείο από την πόλη Μοντερέι προς τη Ματαμόρος, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Ένοπλοι άνδρες που επέβαιναν σε πέντε φορτηγά παρέλαβαν το λεωφορείο που μετέφερε τους απαχθέντες μετανάστες και αφού άφησαν ελεύθερα πέντε άτομα, αιχμαλώτισαν τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρία μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την Μεξικανή υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Ρόζα Ισέλα Ροντρίγκες, οι απαχθέντες ήταν υπήκοοι Βενεζουέλας, Ισημερινού, Κολομβίας, Ονδούρας και Μεξικού.

Ορισμένοι από τους 31 μετανάστες που είχαν απηχθεί

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε τον Σεπτέμβριο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού χαρακτηρίζονται ως «η πιο επικίνδυνη χερσαία μεταναστευτική οδό στον κόσμο», καθώς στην περιοχή έχουν χάσει τη ζωή τους πολλές εκατοντάδες άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα