ΑΘΗΝΑ
12:26
|
12.05.2024
Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκπόρνευσης και βίαιης σεξουαλικής εκμετάλλευσης χιλιάδων κοριτσιών του Τζέφρι Έπσταϊν μοιάζουν σταγόνα σε ωκεανό εγκλημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέμα μερικών ωρών θεωρείται η δημοσιοποίηση της περιβόητης «λίστας Έπσταϊν» με τα εκατοντάδες ονόματα γνωστών πρώην πολιτικών ηγετών, δισεκατομμυριούχων, ηθοποιών, παρουσιαστών μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που είχε ο κατηγορούμενος χρηματιστής για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν, που βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί της φυλακής που είχε κλειστεί το 2019 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι εκατοντάδες σφραγισμένες δικαστικές καταθέσεις για αυτή τη σκοτεινή προσωπικότητα ανοίγουν και αναμένεται να αποκαλύψουν μεταξύ άλλων ονόματα διασημοτήτων που είχαν απασχολήσει τα Μέσα Ενημέρωσης με διάφορα σκάνδαλα, όπως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο γιος της πρώην βασίλισσας Ελισσάβετ Β’, πρίγκιπας Άντριουμ, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμερς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Θορνμπιορν Τζαγκλαντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας Barclays, Τζες Στάλεϊ, κ.α.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών αναμένεται να συμπεριλαμβάνει περισσότερα από 150 ονόματα που βρέθηκαν σε δικαστικά έγγραφα, που θα μπορούσαν να φωτίσουν ποιες εξέχουσες προσωπικότητες συνέχισαν να συναναστρέφονται με τον Έπσταϊν και την πρώην φίλη του και καταδικασμένη συνεργό του Γκισλέιν Μάξγουελ μετά την καταδίκη του το 2008, συμμετέχοντας στο δίκτυο οργίων με θύματα παιδιά και έφηβες, που είχε γίνει γνωστό σαν Lolita Express.

Το προσωπικό τζετ του Έπσταϊν που συμμετείχε στο λεγόμενο Lolita Express

Τα σφραγισμένα έγγραφα αποτελούσαν μέρος μιας αγωγής δυσφήμισης που είχε ασκήσει μία από τις κατηγόρους τους, η Βιρτζίνια Τζιούφρε.

Ο πρίγκιπας Άντριου ήταν από τους πιο τακτικούς πελάτες του εγκληματικού δικτύου

Ο Μπιλ Κλίντον πίσω από την ταυτότητα Doe 36

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου ABC News, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, αναγνωρίστηκε ως «Doe 36» και αναφέρεται σε πάνω από 50 καταθέσεις μαρτύρων που γνώριζαν στοιχεία για το κύκλωμα παιδεραστίας που εκμεταλλευόταν παιδιά και εφήβους, κυρίως (αλλά όχι μόνο) πολύ νεαρές κοπέλες.

Σύμφωνα με προσωπικά αρχεία καταγραφής πτήσεων που κρατούσε ένας από τους πιλότους του Επστάιν, ο Μπιλ Κλίντον πετούσε εκτενώς με το αεροπλάνο του Έπσταϊν, μεταξύ άλλων σε ταξίδια στο Παρίσι, την Μπανγκόκ και το Μπρουνέι τα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, το 2001. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Κλίντον δήλωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις του με τον Επστάιν αφού ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι έφερνε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς για σεξουαλικά όργια.

Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε και ο Επστάιν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

Η λίστα με τα ονόματα των εμπλεκόμενων δημοσιοποιείται με απόφαση της δικαστίνας στη Νέα Υόρκη, Λορέτα Πρέσκα, που τόνισε ότι πολλά από τα άτομα που κατονομάζονται στην αγωγή θυμάτων του δικτύου, έχουν ήδη αναγνωριστεί δημοσίως από Μέσα Ενημέρωσης  ή στην ποινική δίκη του Μάξγουελ. Η Πρέσκα ανέφερε επίσης πως πολλοί άλλοι «δεν προέβαλαν αντίρρηση» για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Το κολαστήριο κοριτσιών και νεαρών γυναικών που είχε στήσει ο Επστάιν στο ιδιωτικό νησί του

Ποιος ήταν ο Έπσταϊν

Ο Έπσταϊν, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 20 Ιανουαρίου 1953. Ξεκίνησε την καριέρα του διδάσκοντας στο Dalton School στο Μανχάταν.

Στη συνέχεια έγινε, μεταξύ πολλών άλλων, γνωστός για τις σχέσεις του με προσωπικότητες υψηλού προφίλ, όπως ο πρίγκιπας Άντριου.

Βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον Αύγουστο του 2019 ενώ περίμενε τις ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση και απειλούσε με αποκαλύψεις-φωτιά.

Ιατροδικαστής της Ν.Υόρκης αποφάνθηκε λίγες μέρες μετά τον περίεργο θάνατό του, πως επρόκειτο για «αυτοκτονία»…

Η γυναίκα που κάθισε τον Έπσταϊν στο σκαμνί

Μία από τις γυναίκες-κλειδιά που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον πανίσχυρο ως τότε χρηματιστή ήταν η υπουργός Δικαιοσύνης των Παρθένων Νήσων, Ντενίζ Τζορτζ, που τον κατηγόρησε ότι είχε μετατρέψει το νησάκι Λιτλ Σεντ Τζέιμς σε κολαστήριο για πολλές νεαρές γυναίκες και μικρά κορίτσι τουλάχιστον ως το 2018.

Η Τζορτζ, που με τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλε σαν άλλος Δαυίδ έναντι του Γολιάθ, είχε προσκομίσει αποδείξεις μεταξύ άλλων πως ο βαθύπλουτος χρηματιστής χρησιμοποιούσε μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων για να παρακολουθεί γυναίκες, αλλά και μικρά κορίτσια, κάποια από τα οποία μόλις 11 ετών, στο ιδιωτικό του νησί, το οποίο αγόρασε το 2016.

«Ο Έπσταϊν και οι συνεργοί του», ανέφερε η αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του η Ντενίζ Τζορτζ, «διακινούσαν, βίαζαν, πραγματοποιούσαν σεξουαλικές επιθέσεις και κρατούσαν αιχμάλωτα ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες, στις ιδιοκτησίες τους στις Παρθένους Νήσους».

Η Ντενίζ Ν. Τζορτζ χρησιμοποίησε ανεξάρτητους ερευνητές από την υπηρεσία της και έγγραφα από άλλες δικαστικές υποθέσεις προκειμένου να αποδείξει ότι το ιδιωτικό νησάκι Λιτλ Σεντ Τζέιμς ήταν επί δεκαετίες, το επίκεντρο μιας επιχείρησης διακίνησης με σκοπό το σεξ.

Oπως δήλωσε τότε στους New York Τimes, «χωρίς αμφιβολία ο Επσταϊν χρησιμοποίησε τις Παρθένους Νήσους και την ιδιοκτησία του, στο Λιτλ Σεντ Τζέιμς, προκειμένου να συγκαλύψει και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Εκλογική αναμέτρηση Σάντσεθ και αυτονομιστών στην Καταλονία

Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπάλια

Ρόδος: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα