ΑΘΗΝΑ
06:30
|
02.05.2024
Η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Σίσι έγινε με αφορμή την επανεκλογή του Αιγύπτιου Προέδρου κατά τις εκλογές του Δεκεμβρίου.
Οι ηγέτες Ελλάδας και Αιγύπτου σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και την γενικότερα τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι με αφορμή την επανεκλογή του στις εκλογές του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό. Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα