ΑΘΗΝΑ
01:43
|
28.04.2024
Οι συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων εντάσσονται στιις προσπάθειες τρομοκράτησης του παλαιστινιακού λαού από τον στρατό.
Σύλληψη νεαρού Παλαιστίνιου στη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ συλλήψεων Παλαιστινίων κάθε ηλικίας και των δύο φύλων από τις 7 Οκτωβρίου και έπειτα στη Δυτική Όχθη κατήγγειλαν σήμερα εκπρόσωποι της Λέσχης Παλαιστινίων Κρατουμένων (PPS) και της οργάνωση Addameer για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Κρατουμένων σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν την οποία επικαλείται το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, WAFA, από τις 7 Οκτωβρίου συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν πάνω από 11.000 Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων οι 1.085 είναι ανήλικοι και οι 300 γυναίκες.

Ανέφεραν πως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου,  στις ισραηλινές φυλακές ο αριθμός κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές ξεπέρασε τους 5.500 εκ των οποίων τα 355 παιδιά και οι 184 γυναίκες. Όπως διευκρίνισαν ο αριθμός συλλήψεων που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο είναι το 50% όλων των συλλήψεων που έγιναν από τις ισραηλινές δυνάμεις όλο το 2023 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την 1η Ιανουαρίου, η Επιτροπή Κρατουμένων και πρώην φυλακισμένων  ανακοίνωσε το θάνατο 23χρονου κρατούμενου από τη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης στην ισραηλινή φυλακή Μεγκίντο εκτιμώντας πως πρόκειται για «δολοφονία» υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Επιτροπή Κρατουμένων ανέφερε πως ο νεαρός συνελήφθη το Μάιο του 2022 και είχε καταδικαστεί σε 35μηνη κράτηση. Πρόσθεσε πως ήταν ο έβδομος Παλαιστίνιος κρατούμενος που πέθανε στις ισραηλινές φυλακές μετά τις 7 Οκτώβρη, μην αποκλείοντας να υπάρχουν πολύ περισσότερα θύματα που δεν έγιναν γνωστά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα