ΑΘΗΝΑ
16:25
|
03.05.2024
34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού της Nintendo ένας έφηβος κατάφερε να το «κρασάρει» σε 38 λεπτά.
Ο 13χρονος από την Οκλαχόμα παίζει το παιχνίδι μόλις δύο χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας έφηβος από την Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να νικήσει το Tetris της Nintendo, 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού. Ο Γουίλις Γκίμπσον, γνωστός με το ψευδώνυμο «Blue Scuti» στο YouTube, είπε: «Σε παρακαλώ κράσαρε» καθώς περνούσε από τη μία πίστα στην άλλη διευθετώντας τα τουβλάκια του Tetris στην κατάλληλη θέση και αρκετά λεπτά μετά κατάφερε το ακατόρθωτο… το παιχνίδι «πάγωσε». «Θεέ μου θα λιποθυμήσω, δεν αισθάνομαι τα δάχτυλά μου», ακούγεται να μονολογεί ο έφηβος, στο βίντεο της νίκης του επί της Nintendo, το οποίο κυκλοφόρησε στο YouTube στις 2 Ιανουαρίου.

Ο 13χρονος από την Οκλαχόμα παίζει το παιχνίδι μόλις δύο χρόνια και έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά παιχνιδιών. «Όταν ξεκίνησα, δεν περίμενα ποτέ να κρασάρει το παιχνίδι ή να το νικήσω», έγραψε στο κανάλι του στο YouTube. Ο Γκίμπσον ισχυρίζεται ακόμη ότι έσπασε το απόλυτο σκορ και τρία ακόμα παγκόσμια ρεκόρ του Tetris. Έφτασε στην πίστα 157 μέσα σε 38 λεπτά.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC έως και πριν από μερικά χρόνια, οι παίκτες πίστευαν ότι ήταν δυνατό να παίξουν πέρα από το επίπεδο 29.

Δημιουργός του Tetris ήταν ο Ρώσος μηχανικός Αλεξέι Πατζνίτοφ. Το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μετά το ντεμπούτο του στο Nintendo Entertainment System (NES) και στη φορητή κονσόλα Game Boy της Nintendo το 1989.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα