ΑΘΗΝΑ
03:41
|
02.05.2024
Εκδίκηση για τις ήττες που γνώρισαν από τον Ιρανό στρατηγό Σολεϊμανί πήραν οι τζιχαντιστές κατά την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του.
Από την διπλή έκρηξη στο Κερμάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» ανέλαβαν σήμερα το απόγευμα την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση χτες το μεσημέρι στο Κερμάν του Ιράν που προκάλεσε το θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε  με λιτή ανακοίνωση στο λογαριασμό της οργάνωσης Telegram, αναφέροντας πως εξαπολύθηκαν από δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως και το Ισραήλ, είχαν υποστεί σημαντικά πλήγματα από τις επιχειρήσεις που καθοδηγούσε σε Λίβανο, Συρία και Ιράκ ο Ιρανός επιφανής στρατηγός ως επικεφαλής των επίλεκτων δυνάμεων αλ Κουντς των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σολεϊμανί.

Ως εκ τούτου δεν προκαλεί έκπληξη η πραγματοποίηση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Κερμάν του Ιράν από τους νεκραναστημένους τζιχαντιστές, σε μία περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ κλιμακώνει την πίεση και τις απειλές όχι μόνον στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο αλλά και έναντι του Ιράν, που είναι από τους πιο ισχυρούς γεωπολιτικούς αντίπαλους στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα