ΑΘΗΝΑ
01:50
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο ένας εκ των δύο συρμών εκτροχιάστηκε.
24 τραυματίες σε σύγκρουση συρμών του μετρό στη Νέα Υόρκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά χθες Πέμπτη 4/1 στη Νέα Υόρκη όταν συγκρούστηκαν δυο συρμοί του μετρό, ο ένας από τους οποίους εκτροχιάστηκε.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προχώρησαν σε αναγκαστικό αποκλεισμό μία εκ των πλέον πολυσύχναστων συνοικιών του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Τρεις γραμμές του πολυδαίδαλου δικτύου ενός από τα παλιότερα μετρό στον κόσμο παρέλυσαν και το βορειοδυτικό τμήμα του κύριου νησιού της μητρόπολης, η συνοικία Άπερ Γουέστ Σάιντ του Μανχάταν, κατακλύστηκε και αποκλείστηκε από πυροσβέστες, αστυνομικούς κι ασθενοφόρα.

Ουδείς υπέστη σοβαρό τραυματισμό κατά τη σύγκρουση των δυο συρμών, ο ένας από τους οποίους μετέφερε επιβάτες και ο άλλος ήταν άδειος και σταματημένος στις σιδηροτροχιές, ανέφεραν στον Τύπο ο Ίαν Σουόρντς των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών και ο Μάικ Μάγερς της διεύθυνσης του πυροσβεστικού σώματος της Νέας Υόρκης.

Το μετρό της Νέας Υόρκης είναι παραμελημένο, σε άσχημη κατάσταση, μολαταύτα τα ατυχήματα και τα προβλήματα στο πελώριο δίκτυο είναι γενικά σπάνια και η χρήση του ξανάγινε μαζική μετά την εγκατάλειψή του εξαιτίας της πανδημίας και της αύξησης της εγκληματικότητας μεταξύ του 2020 και του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα