ΑΘΗΝΑ
14:12
|
10.05.2024
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε ρίψη εκατοντάδων βλημάτων προς το νησί, το οποίο εκκενώθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας στην διαφιλονικούμενη Κίτρινη Θάλασσα, ως απάντηση στις ρήξεις οβίδων της Βόρειας Κορέας στα νησιά Yeonpyeong και Baengnyeongdo, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε ρίψη εκατοντάδων βλημάτων προς το νησί, το οποίο εκκενώθηκε. Η Σεούλ στη συνέχεια χαρακτήρισε το περιστατικό ως «προκλητική ενέργεια» από μεριάς της Πιονγκγιάνγκ.

Στις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας συμμετέχουν μονάδες πεζοναυτών που σταθμεύουν στα νησιά αυτά, ενώ προχώρησαν σε βομβαρδισμό των παρακείμενων υδάτων χρησιμοποιώντας αυτοκινούμενα οβιδοβόλα «Thunder» K9.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το περιστατικό δεν προκάλεσε «καμία ζημιά στον λαό ή τον στρατό μας», αλλά πρόσθεσε ότι η πράξη «απειλεί την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο και αυξάνει τις εντάσεις».

Σύμφωνα με το BBC, ο βομβαρδισμός από μεριάς της Βόρειας Κορέας ήρθε ύστερα από προειδοποιήσεις της Πιονγκγιάνγκ ότι αυξάνει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο, στην προετοιμασία της για έναν πόλεμο που θα μπορούσε «να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή» στη χερσόνησο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά τον Μισούστιν προτείνει για πρωθυπουργό ο Πούτιν

Ράφα: Ισραηλινά τανκς «έκοψαν» την πόλη στη μέση

Τσαντ: Αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα η αντιπολίτευση

Αποκλειστική συνέντευξη στον «Dr.Phil» έδωσε ο Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα