ΑΘΗΝΑ
21:37
|
07.05.2024
Θα προσκυνήσουμε πάνω από τα απομεινάρια της Γάζας, και θα γράψουμε την ιστορία του ηρωισμού στο βιβλίο της σωστής πλευράς της Ιστορίας.
Παλαιστίνια με τη σημαία της χώρας της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί ο κόσμος να ζήσει χωρίς αξίες; Πώς μπορούμε να ζήσουμε δίχως ηθικές αρχές με τις οποίες να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, τη ζωή μας και βρίσκουμε λόγο για την ύπαρξή μας;

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές σκηνικό:  Όλες οι αξίες καταστρέφονται μπροστά στα μάτια μας και δεν μπορούμε να τις διασώσουμε. Ας μαζέψουμε αξίες από τη γη της Ιστορίας, και από τη γη της Γάζας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Πώς συγκεντρώνουμε αξίες;

Υποκλινόμαστε στη γη της Γάζας, στην καταστροφή που είναι φαίνεται στη γη της και στα βάθη της που σφύζουν από ζωή. Τα βάθη της γης δεν είναι πλέον μόνο τάφοι. Έχουν γίνει και τόπος γέννησης. Υποκλινόμαστε στις γεννήσεις και ζούμε με αυτές, όπως ακριβώς κάναμε μαζί τους.

Ρωτάμε, πού βρίσκεται η Γάζα; Πάνω από το έδαφος ή κάτω από αυτό; Εδώ ή εκεί;

Υποκλινόμαστε στη γη της Γάζας, στην καταστροφή που είναι ορατή στη γη της και στα βάθη της όπου η ζωή είναι σφύζει. Τα βάθη της γης δεν είναι πλέον μόνο τάφοι, αλλά έχουν γίνει και τόπος γέννησης. Υποκλινόμαστε σε γεννήσεις και ζούμε μαζί τους όπως ακριβώς πεθάναμε μαζί τους.

Ρωτάμε, πού βρίσκεται η Γάζα; Πάνω από το έδαφος ή υπόγεια; Εδώ ή εκεί;

Πάνω από το έδαφος, είδαμε την καταστροφή και πεθάναμε με χιλιάδες θύματα κάτω από τα ερείπια, αλλά ήμασταν επίσης μάρτυρες της σταθερότητας που μεταμόρφωσε τα ερείπια σε σπίτια όπου ζούσαν άνθρωποι επειδή αποφάσισαν.

Αλλά το θαύμα της Γάζας πήρε την εκπληκτική μορφή τού στη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων. Οι κρατούμενοι βγήκαν από το έδαφος και έτσι η αντίσταση διακήρυξε ότι όποιος κατέχει το υπόγειο κατέχει ολόκληρη τη γη.

Το υπέδαφος της Γάζας γράφει σήμερα τη γεωγραφία των σύγχρονων Αράβων. Στα βάθη, οι εικόνες της ζωής κυματίζουν στις νέες μορφές της που αναδύονται από τη θέληση για αντίσταση και από την επιμονή για τη δημιουργία σύγχρονης ελευθερίας.

Η υπόγεια Γάζα εμπεριέχει την εικόνα της πραγματικής ζωής, όχι της θρυμματισμένης, και της νεκρής Γάζας. Το υπέδαφος της Γάζας κουβαλάει τον πυρσό της επιστροφής των δεικτών της Ιστορίας, ώστε να επιστρέψουν τα δικαιώματα να επιστρέψουν στο λαό της, και η Παλαιστίνη να γίνει και να παραμείνει Παλαιστίνη.

Πώς φτάνουμε στη Γάζα όταν πολιορκείται από όλες τις μορφές θανάτου; Γιατί Γάζα; Είναι επειδή αποτελεί τη συνείδηση των δολοφονημένων σήμερα, ή επειδή μας καλεί να αντισταθούμε χρησιμοποιώντας εργαλεία που έχουμε, ώστε να αντισταθούμε με ή χωρίς αυτά;

Σήμερα, η Γάζα αντιπροσωπεύει ένα μέτρο της μοίρας των ηθικών αξιών της υφηλίου.  Εδώ στη νότια ακτή της Μεσογείου, όλες οι αξίες καταρρέουν και ο άνθρωπος μετατρέπεται σε σκιά της ανθρωπιάς του.

Εδώ στη Γάζα διαπράττεται το έγκλημα της κατάργησης των διακρίσεων ή επιχειρείται η κατάργηση της διάκρισης μεταξύ δικαιοσύνης και αδικίας, μεταξύ θανάτου και ζωής, μεταξύ συνείδησης και ασυνειδησίας.

Πώς μπορεί ο κόσμος να καταπιεί αυτό το ποσό των ψεμάτων που εφευρέθηκαν από τους Ναζί και οδήγησαν σε έγκλημα, όταν κανείς βλέπει να επαναλαμβάνονται τα ίδια ψέματα και τα ίδια εγκλήματα να καταβροχθίζουν τη Γη;  Ψεύδονται ασύστολα γνωρίζοντας ότι παραμένουν δολοφόνοι και ισχυρίζονται ότι είναι άγγελοι. Ψεύδονται γνωρίζοντας ότι καταστρέφουν την ηθική και καλύπτουν τις ανθρώπινες αξίες.

Το Ισραήλ είναι μία μηχανή πολέμου και εξολόθρευσης.

Είναι πολεμική μηχανή επειδή είναι ένας στρατός που κατέχει ένα κράτος, ένας στρατός με αποστολή να ερημώσει την παλαιστινιακή γη, αδειάζοντάς την από το λαό της και να την προετοιμάσει για εποικισμό.

Το Ισραήλ ιδρύθηκε ως ένοπλη δύναμη στη διάρκεια της παλιάς εποχής, και μετά την ίδρυσή του, ο ηγέτης της μεγαλύτερης στρατιωτικής ισχύος ανέλαβε την εξουσία και επέβαλε την ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων διά της βίας. Η Ιστορία του Ισραήλ είναι η ιστορία των πολέμων του απέναντι στους Παλαιστίνιους και τους Άραβες, από τον Πόλεμο του Σουέζ ως τους πολέμους της Γάζας.

Είναι μια μηχανή εξόντωσης, επειδή οι πόλεμοι του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων δεν επιδιώκουν μόνο την αποικιοκρατία, αλλά και τον αφανισμό. Η γενοκτονία έχει πολλαπλά στάδια, από την πολιορκία μέχρι τους εποικισμούς και την εξόντωση, δηλαδή το βάναυσο μοντέλο που χαράζουν σήμερα με το αίμα και την οδύνη του λαού της Γάζας.

Η εξόντωση των Παλαιστινίων ή/και η απέλασή τους από τη χώρα τους είναι υπαρξιακή προϋπόθεση για το σιωνιστικό κίνημα κατά την περίοδο της κυριαρχίας των εθνικών και θρησκευτικών κινημάτων. Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση της σιωνιστικής ύπαρξης με τη διακύβευση της ύπαρξής τους και το αίμα τους.

Το ισραηλινό όραμα για το μέλλον της Παλαιστίνης φαίνεται στη σφαγή της Γάζας, μια σφαγή που δεν θα σταματήσει μέχρι οι μαχητές της αντίστασης, οι Φενταγίν, τη σταματήσουν  με τα ίδια τους τα χέρια. Δεν ξέρω γιατί η Δύση πιστεύει το Ισραηλινό ψέμα που ξεπερνά τον Ναζιστή Γκέμπελς, που είχε πει:  «Πες, πες ψέματα στο τέλος θα σε πιστέψουν». Ενώ ο Σιωνιστής λέει: «Σκοτώστε ώστε να πιστέψουν πως εσείς είστε το θύμα!».

Το μεγάλο ψέμα που δημιουργήθηκε από τον Πόλεμο της Γάζας θα αφήσει το σημάδι του στην Ιστορία του πολιτισμού, της σκέψης και της ζωής στον τωρινό κόσμο. Η Γάζα σήμερα είναι ο ομφαλός του κόσμου, όπως και η Ιερουσαλήμ είναι ο ομφαλός του κόσμου. Η Γάζα σήμερα είναι ο τόπος όπου ανακαλύπτουμε ότι τα βάθη της γης, όπως και η επιφάνειά της, είναι γεμάτη ζωή και πως το να σκοτώνεις τα βάθη είναι αδύνατο, όπως είναι αδύνατο να σκοτώσεις την ίδια τη ζωή.

Στη Γάζα σήμερα, τα παιδιά που ασφυκτιούν ορθώνουν το ανάστημά τους. Ο λαός της Γάζας, που δεν βρίσκει καταφύγιο ή φαγητό, ορθώνει το ανάστημά του και μαζί τους ορθώνουμε ανάστημα και εμείς, μόνοι, ολομόναχοι ενώ είμαστε προσκολλημένοι στις ανθρώπινες αξίες.

Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, επειδή το «Λικούντ Ισραήλ» είναι ανίκανο να διαβάσει την πραγματικότητα, όπως φάνηκε από τις ατέλειωτες μέρες του πολέμου.

Προσπαθούν και θα προσπαθήσουν πολύ σκληρά να αποφύγουν να πιούν το ποτήρι της ήττας της εισβολής τους, η οποία συνιστά όνειδος για όλη την ανθρωπότητα. Έτσι θα προσπαθήσουν ξανά, αλλά στο τέλος θα αποτύχουν.

Όσο για τους ηγέτες του Δυτικού κόσμου και ορισμένους Άραβες ηγέτες που χρεοκόπησαν και αποκάλυψαν την ανικανότητά τους, αυτοί θα εξαφανιστούν από την Ιστορία και θα εκμηδενιστούν πληρώνοντας το τίμημα.

Στο τέλος, θα προσκυνήσουμε πάνω από τα απομεινάρια της Γάζας, θα συλλέξουμε το αίμα και τα ερείπια και θα καταγράψουμε την ιστορία του ηρωισμού στο βιβλίο της συνεχιζόμενης αντίστασης της σωστής πλευράς της Ιστορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα