ΑΘΗΝΑ
01:39
|
22.09.2024
Ένα παράθυρο και ένα τμήμα της ατράκτου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.
177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα επέστρεψαν στο αεροδρόμιο ασφαλείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση να καθηλώσει τον στόλο των 67 Boeing 737 Max 9 που διαθέτει, πήρε η Alaska Airlines μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης από το Πόρταλντ προς την Καλιφόρνια, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Συγκεκριμένα, πτήση της εταιρείας με 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, αναγκάστηκε χθες να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, 35 λεπτά μετά την απογείωσή της, όταν αποκολλήθηκε ένα παράθυρο και ένα τμήμα της ατράκτου ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν στα 16.000 πόδια.

Επιβάτες έκαναν λόγο για ένα κενό τόσο μεγάλο όσο ένα ψυγείο, ενώ περιέγραψαν ένα πολύ δυνατό κρότο πριν αρχίσουν να πέφτουν οι μάσκες οξυγόνου από την οροφή του αεροσκάφους.

Εικόνες που στάλθηκαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν τον νυχτερινό ουρανό που είναι ορατός μέσα από το κενό στην άτρακτο του αεροσκάφους, ενώ φαίνονται επίσης μονωτικά υλικά και άλλα συντρίμμια. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν το κάθισμα που βρίσκεται πιο κοντά στο επηρεασμένο τμήμα, ένα κάθισμα παραθύρου που οι επιβάτες είπαν ότι δεν ήταν κατειλημμένο, γερμένο προς τα εμπρός χωρίς το μαξιλάρι του.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) επιβεβαίωσε ότι η πτήση 1282 της Alaska Airlines «επέστρεψε με ασφάλεια… αφού το πλήρωμα ανέφερε πρόβλημα πίεσης στην καμπίνα».

Ανακοινώνοντας την προσωρινή απόσυρση των 65 αεροπλάνων, ο διευθύνων σύμβουλος της Alaska Airlines, ανέφερε πως κάθε ένα από τα αεροσκάφη θα επιστρέψει στις πτήσεις μόνο μετά από επιθεώρηση, ενώ από την πλευρά της η Boeing δήλωσε ότι μια «τεχνική ομάδα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την έρευνα».

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Boeing είχε καθηλωθεί ξανά, για ενάμισι χρόνο το 2019, προκειμένου να ελεγχθεί, μετά την πτώση δύο αεροσκαφών που στοίχισαν τη ζωή 346 ανθρώπων.

Ειδικός σε θέματα αεροπορίας, ανέφερε στο BBC ότι το νέο περιστατικό είναι εντελώς διαφορετικό, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που το 737 Max επανήλθε σε πτήσεις είχε «ένα τεράστιο ρεκόρ ασφάλειας». «Ενώ γνωρίζουμε ελάχιστα στοιχεία για το γιατί αυτό το τμήμα της ατράκτου αποκολλήθηκε, μπορώ να πω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αεροσκάφος που ήταν ακινητοποιημένο για 18 μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα