ΑΘΗΝΑ
07:51
|
17.05.2024
Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στον θύλακα έχει ξεπεράσει τους 22.700.
Παλαιστίνιοι θρηνούν το θάνατο αγαπημένων προσώπων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στις 14 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο al-Najjar στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στον θύλακα έχει ξεπεράσει τους 22.700, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, όπως μεταδίδει το TASS.

«Ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή επιθετικότητα από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 22.722 νεκρούς και 58.166 τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook του.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 122 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 256 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι εντάσεις αναζωπυρώθηκαν στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου όταν μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών εποικισμών και παίρνοντας 240 ομήρους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Η Χαμάς περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, και έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα καθώς και σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου και της Συρίας. Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και στη Δυτική Όχθη. Την 1η Δεκεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας που ίσχυε από τις 24 Νοεμβρίου και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις μάχες στη Γάζα. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για την ανανεωμένη ισραηλινή επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα