ΑΘΗΝΑ
06:45
|
28.04.2024
Ο σεισμός 7,6 βαθμών που σημειώθηκε την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, άφησε πίσω του τουλάχιστον 126 νεκρούς και 200 αγνοούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια 90χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από ένα σπίτι που κατέρρευσε στη δυτική Ιαπωνία, 124 ώρες αφότου η περιοχή χτυπήθηκε από τον ισχυρό σεισμό που σκότωσε τουλάχιστον 126 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 200 παραμένουν αγνοούμενοι.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος του Σούζου στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Νότο που επλήγη σκληρά από τον σεισμό, κατάφερε να επιζήσει για περισσότερες από πέντε ημέρες μετά τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σημειώθηκαν στην πόλη Ουατζίμα, όπου μετά τον σεισμό ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και στο Ζούζου.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τουλάχιστον 27 σοβαρά, ενώ οι συνεχείς μετασεισμοί απειλούν να γκρεμίσουν περισσότερα σπίτια και να μπλοκάρουν δρόμους που είναι κρίσιμοι για τις αποστολές βοήθειας, την ίδια ώρα που η κακοκαιρία δυσκολεύει το έργο των σωστικών συνεργείων. 

Κατά μήκος της ακτογραμμής της Ιαπωνίας, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά, αλλά το νερό παραμένει σε έλλειψη, με χιλιάδες στρατιώτες να μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στους περισσότερους από 30.000 ανθρώπους που φιλοξενούνται σε αμφιθέατρα, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα