ΑΘΗΝΑ
10:05
|
27.04.2024
Στις 4 μ.μ, στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μαζική κινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ τα σωματεία της Αττικής, τις Ομοσπονδίες τους και τα Εργατικά τους Κέντρα σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ., στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, διεκδικώντας την κατάργηση όλων των διοδίων, την δωρεάν μετακίνηση σε σύγχρονους, ασφαλείς αυτοκινητόδρομους και την πρόσβαση των πολιτών σε «σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες µε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενάντια στις νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα διόδια, διεκδικούμε την κατάργησή τους! Τους δρόμους τους έχει πληρώσει ο λαός!

Την ώρα που η ακρίβεια εκτοξεύει τις τιμές σε όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα και την ενέργεια, που τα ενοίκια είναι απλησίαστα και οι δόσεις των δανείων συνεχώς αυξάνουν, την ώρα που οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι και πριν λίγες μέρες ξεπαραδιαστήκαμε πάλι για να πληρώσουμε τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο της χώρας, ανακοίνωσε για το 2024 νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα διόδια.

Όλοι οι δρόμοι και η συντήρησή τους είναι πληρωμένοι από το λαό. Κι όμως…

Τους ξαναπληρώνουμε διπλά και τριπλά λες και είναι φτιαγμένοι από χρυσάφι. Από φέτος 7% περισσότερο λες και πρόσθεσαν κι άλλα πολύτιμα μέταλλα!

Μάλιστα οι εταιρίες – αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και μας αδειάζουν την τσέπη κάθε τριάντα χιλιόμετρα λένε ότι τα διόδια θα αυξηθούν και το 2025 και το 2026! Δεν φτάνει που την περίοδο της πανδημίας “άρπαξαν” 73 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική επιδότηση, τώρα θέλουν περισσότερα. Είναι προκλητικοί!

Κι ενώ αυτοί δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν τα κέρδη τους, για όλους εμάς είναι πολυτέλεια να επισκεπτόμαστε τον τόπο που καταγόμαστε, να μετακινούμαστε στην ίδια μας τη χώρα.

Μας παίρνουν στους δρόμους μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Στους δρόμους που όταν χιονίσει, είμαστε αναγκασμένοι να την “βγάζουμε” αμέτρητες ώρες στο αυτοκίνητο. Στους δρόμους που όλες οι κυβερνήσεις έδωσαν την ευθύνη της κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και είσπραξης των εσόδων τους σε μονοπώλια γράφοντας στα “παλαιότερα των υποδημάτων τους” την ασφάλειά μας γιατί απαιτούνται μέτρα που κοστίζουν.

Ως εδώ! Δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε νέες αυξήσεις στα διόδια. Επειδή οι λύσεις που όλοι είναι ικανοποιημένοι βρίσκονται μόνο στις αφηγήσεις των κυβερνητικών παραμυθιών, αγωνιζόμαστε για τη μόνη που είναι ρεαλιστική. Να χάσουν όλα τα αρπακτικά που έχουν θησαυρίσει τόσα χρόνια στις πλάτες μας για να ανασάνουμε εμείς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα