ΑΘΗΝΑ
18:40
|
03.05.2024
Χριστούγεννα σήμερα και στην Σερβία, την Ιερουσαλήμ, τη Γεωργία και μέρος της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους.
Στην λειτουργία στην Εκκλησία της Εικόνας του Σωτήρος, που βρίσκεται στην προεδρική κατοικία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, που χτίστηκε για να τιμήσει την νίκη στον Πατριωτικό Πόλεμο του 1812, τελέστηκε η λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, καθώς οι ορθόδοξοι χριστιανοί στη Ρωσία γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα, ακολουθώντας το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο.

«Ας μοιραστούμε τη λαμπερή χριστουγεννιάτικη χαρά με όσους έχουν ανάγκη, ας παρηγορήσουμε τους γείτονές μας με τη στοργική μας φροντίδα, ας επισκεφτούμε τους άρρωστους και ταλαιπωρημένους. Ας παρηγορήσουμε και ας στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν χάσει την καρδιά τους και ας θωρακίσουμε με την προσευχή μας όλους όσους βρίσκονται σε αναταραχή και θλίψη», ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, στο κήρυγμά του μετά την χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρευρέθηκε στην ολονύκτια λειτουργία στην Εκκλησία της Εικόνας του Σωτήρος, που βρίσκεται στην προεδρική κατοικία έξω από τη Μόσχα.

«Μια από τις πιο αγαπημένες και πολυαναμενόμενες χριστιανικές γιορτές μας ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους γύρω από τα ιδανικά της καλοσύνης, του ελέους και της δικαιοσύνης», ανέφερε ο Πούτιν στο μήνυμά του για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. «Αυτές οι θεμελιώδεις αξίες έχουν παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία της χώρας μας, λειτουργώντας ως ισχυροί πνευματικοί και ηθικοί πυλώνες της κοινωνίας μας για αιώνες», πρόσθεσε.

Με αφορμή τα Χριστούγεννα, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης στην κατοικία του οικογένειες στρατιωτών, που έχασαν τη ζωή τους στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Χριστουγεννιάτικες λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν και σε ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που γιόρτασε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει την ημερομηνία των Χριστουγέννων στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιέβου «να αποκηρύξει τη ρωσική κληρονομιά».

Η 7η Ιανουαρίου είναι επίσης ημέρα Χριστουγέννων για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στη Σερβία, την Ιερουσαλήμ, τη Γεωργία και μέρος της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα