ΑΘΗΝΑ
02:57
|
12.05.2024
Στον αέρα η πρώτη δικάσιμος λόγω της παράτασης της αποχής των δικηγόρων.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί σε συγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, μία φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και trafficking που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχεδόν πριν ένα χρόνο.

Με αφορμή την έναρξη της δίκης η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη» διοργανώνει συγκέντρωση στις 8:30 το πρωί, έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4) και καλεί συλλογικότητες, σωματεία, φεμινιστικές οργανώσεις και αλληλέγγυα άτομα «να στηρίξουν με την παρουσία τους την επιζώσα απέναντι στο κύκλωμα σωματεμπορίας» και να δίνουν καθημερινά το παρών στα δικαστήρια όσο διαρκεί η δίκη «για να μη συγκαλυφθεί καμία πλευρά της υπόθεσης». Αντίστοιχη συγκέντρωση, διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη, στη 1 το μεσημέρι στην Καμάρα.

Η εκδίκαση της  υπόθεσης ωστόσο, παραμένει στον αέρα μετά την παράταση της αποχής που αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Είκοσι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος  μαστροπείας, Ηλίας Μίχος, όπως και η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να λογοδοτήσουν για την υπόθεση.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που παραμένει προφυλακισμένη παρά τις διαμαρτυρίες της Επιτροπής Αλληλεγγύης που κάνει λόγο για σκευωρία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα