ΑΘΗΝΑ
10:39
|
02.05.2024
Μέχρι στιγμής η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τάγματα» νεοναζί να επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής Τουσκολάνο,στη Ρώμη, έξω από τα σπίτια τους, το βράδυ της Κυριακής.

Στο πλαίσιο «εκδήλωσης μνήμης» για την την 46η επέτειο από τη δολοφονία τριών νεοφασιστών στη Via Acca Larentia και ύστερα από την καθιερωμένη ετήσια θεσμική τελετή- παρουσία, μάλιστα, και του Προέδρου της Περιφέρειας του Λατίου, Φραντσέσκο Ρόκα-, εκατοντάδες μαυροντυμένοι νεοναζί μαζεύτηκαν στο σημείο, «τιμώντας» τους νεκρούς ομοϊδεάτες τους με τον δικό τους, γνωστό, τρόπο- δηλαδή χαιρετώντας ναζιστικά και φωνάζοντας «παρών» όταν ακούγονται τα ονόματα των νεκρών νεοφασιστών.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μπροστά από τα πρώην κεντρικά γραφεία της MSI, του νεοφασιστικού κόμματος που τελικά μετατράπηκε στο συντηρητικό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας, στο οποίο συνιδρυτής ήταν η πρωθυπουργός της χώρας,  Τζόρτζια Μελόνι.

Οι εικόνες ντροπής έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με την αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, να δηλώνει πως «μοιάζει σαν να είναι το 1924» και την βουλευτή του κόμματος, Μικέλα Ντι Μπιάσε, να τονίζει πως η πρωτεύουσα της χώρας «δεν μπορεί να είναι όμηρος των νεοφασιστών», υπενθυμίζοντας πως, στην Ιταλία, «η απολογία του φασισμού αποτελεί έγκλημα». Μέχρι στιγμής η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα