ΑΘΗΝΑ
22:24
|
10.05.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δημόσια παρέμβαση από την ΕΡΤ στις 10/1, ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς θα προβλέπει το νομοσχέδιο.
Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει η συζήτηση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνει δημόσια παρέμβαση από την ΕΡΤ για το θέμα της ισότητας στον γάμο, δηλαδή την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, που τόσο έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Την Τετάρτη (10/1) ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ, για να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Κύριος στόχος του νομοσχεδίου θα είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών, που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Ωστόσο, αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέραςδιότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

Έτσι, ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Θα μπορεί μόνο να υιοθετήσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα