ΑΘΗΝΑ
13:41
|
03.05.2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού πρώτα τόνισε το καθήκον που έχει η κυβέρνηση να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, δήλωσε πως «υπάρχει ωστόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε δια στόματος του Εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, η Κυβέρνηση, στην οποία η ΠΑΕ ζήτησε από την παρέμβαση της Πολιτείας, καταγγέλοντας πως, οι αποφάσεις της διαιτησίας κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα στον οποίο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΚ, αποτελούν το «αποκορύφωμα της δράσης της Εγκληματικής Οργάνωσης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού πρώτα τόνισε το καθήκον που έχει η κυβέρνηση να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, εντός και εκτός γηπέδου, τόνισε πως έχουν ανακοινωθεί «μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενώ έρχεται και μια σημαντική νομοθέτηση από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού. Θα εφαρμοστούν όλα αυτά και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω γιατί δεν σημαίνει πως μια νομοθέτηση ή καλή αρχή έχει λύσει το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, η δικαιοσύνη -ως οφείλει- κάνει τη δουλειά της»

Απαντώντας στο αίτημα της ηγεσίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «Υπάρχει ωστόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ της Κυβέρνησης και μιας διαιτητικής απόφασης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα. Αλίμονο εάν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημα -στη συνέχεια- γεγονότα. Τις λεγόμενες και εμπρηστικές δηλώσεις».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω αποφάσεις διαιτητών. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να συνδέουμε την κυβέρνηση με μια τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα