ΑΘΗΝΑ
14:25
|
23.06.2024
Με προτεινόμενο ωράριο θα λειτουργήσουν την Κυριακή τα καταστήματα.
Ανοιχτά καταστήματα στις 14/1
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων θα είναι τα καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο 11:00 με 18:00 και τα εμπορικά κέντρα και mall με ωράριο από τις 11:00 το πρωί με 20:00 το απόγευμα.

Όσον αφορά τα σούπερ μαρκετ τα LIDL θα λειτουργήσουν ανάλογα με την περιοχή είτε 11:00 – 18:00, είτε 11:00 με 20:00 ενώ ο ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσει με ίδιο ωράριο στο metro mall. Ανοιχτός θα είναι ο Μασούτης στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από 07:00-23:00 καθώς και τα μίνι μάρκετ αλλά και το ΟΚ Market που έτσι και αλλιώς είναι ανοιχτά Κυριακές και αργίες. Τα υπόλοιπα σούπερ μαρκετ αναμένεται να μείνουν κλειστά, ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την επόμενη Κυριακή 21/01, καθώς έχουν ξεκινήσει οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).
  • Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.
  • Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την Κίνα έρχονται οι κούκλες του σεξ με τεχνητή νοημοσύνη

Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε με σιδερολοστό τη σύντροφό του

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα