ΑΘΗΝΑ
05:34
|
17.05.2024
«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στο ερώτημα εάν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστηρός ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο αναφορικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, καλώντας τους διαφωνούντες σε παραίτηση.

Καλεσμένος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θεωρεί «θετική εξέλιξη» το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει τον γάμο άλλα και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο ο Υπουργός δήλωσε πως «Προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων, να πούμε, είναι προς τη σωστή και τη θετική κατεύθυνση».

Συνέχισε δηλώνοντας πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, προς το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που εμείς οι βουλευτές το ξέρουμε καλά», τονίζοντας ότι «Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε, να πείσουμε με επιχειρήματα -και υπάρχουν τα επιχειρήματα».

«Υπάρχουν ανασφάλειες και ανησυχίες- σε έναν βαθμό δικαιολογημένες. Πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνει.Είναι υποχρέωσή μας και ελπίζω να μην αποτύχουμε στο να περάσουμε το μήνυμα. Θα είναι πολύ κρίμα».

Ερωτώμενος για την κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπου βουλευτές και υπουργοί έχουν γνωστοποιήσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, ο Καιρίδης υποστήριξε πως «όταν εξηγηθεί το ζήτημα και τοποθετηθούν χωρίς ¨κραυγές¨, τα θέματα, θα πάμε καλά».

«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» δήλωσε ο υπουργός στον δημοσιογράφο, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση σχετικά με την πρόταση νόμου. «Όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κύριος Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία. Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

Αναφορικά με την παρένθετη μητρότητα, ο Υπουργός δεν θέλησε να δώσει την γνώμη του, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα