ΑΘΗΝΑ
22:53
|
27.04.2024
Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα από τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον αρμόδιο υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.
Από τις καταστροφές της περσινής καταιγίδας Ντάνιελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο μέρος από ένα τρίπτυχο νομοθετικών πρωτοβουλιών στο πεδίο της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτική ασφάλιση κατά φυσικών καταστροφών και την κρατική αγωγή.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα από τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον αρμόδιο υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πρώτο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία του Παρατηρητηρίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών, η Εθνική στρατηγική για την Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών, αλλά και η υποχρεωτική ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιωτικών οχημάτων έναντι του κινδύνου για ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Επίσης, στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα, υπάρχουν διατάξεις με μέτρα στήριξης που αφορούν και τη Θεσσαλία, όπως η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με απώλειες από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές, το Thessaly (αλλά και το Evros) Pass, και η ρύθμιση του αγροτικού ρεύματος για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, ενώ εμπεριέχει και μια σειρά από ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ώστε να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Την επόμενη περίοδο θα δρομολογηθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, στο οποίο η ιδιωτική ασφάλιση θα συμπορεύεται με την κρατική αρωγή, ανέφεραν στελέχη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα