ΑΘΗΝΑ
16:58
|
29.05.2024
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 8% των πολιτών της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει κρέας σκύλου τους τελευταίους 12 μήνες, από 27% το 2015.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος στην σφαγή και στην πώληση κρέατος σκύλου φέρνει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, μιας και πρακτική να πρόκειται να καταστεί παράνομη, ύστερα από την ομόφωνη ψήφιση νέου σχετικού νομοσχεδίου.

Η νομοθεσία, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ έως το 2027, στοχεύει να τερματίσει την κατανάλωση του κρέατος σκύλου από μια μερίδα πολιτών, οι οποίοι ακόμη συνεχίζουν την μακροχρόνια «παράδοση». Το στιφάδο με κρέας σκύλου, που ονομάζεται «boshintang», θεωρείται έδεσμα μεταξύ μερικών ηλικιωμένων Νοτιοκορεατών, με τους νεότερους πολίτες να αντιτείνονται στην πρακτική. Σύμφωνα με το νέο νόμο, η κατανάλωση κρέατος σκύλου δεν θα είναι παράνομη, θα είναι όμως παράνομη η αγοραπωλησία.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 8% των πολιτών της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει κρέας σκύλου τους τελευταίους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 2015, όπου το ποσοστό έφτανε το 27%. Λιγότεροι από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κατανάλωση του κρέατος.

Ο νέος νόμος επικεντρώνεται στο εμπόριο κρέατος σκύλων, βάσει του οποίου όσοι καταδικαστούν για σφαγή σκύλων αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, ενώ όσοι κρίνονται ένοχοι για εκτροφή σκύλων για κρέας ή πώληση κρέατος σκύλου η ποινή φυλάκισης θα φτάνει τα δύο χρόνια. Οι «κτηνοτρόφοι» και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που συμμετέχουν στην αγοραπωλησία κρέατος σκύλου, θα πρέπει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να βρουν εναλλακτικές, πριν τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία. Η κυβέρνηση υπόσχεται να στηρίξει τις επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της μετάβασης αυτής, αλλά και αυτούς που θα αναγκαστούν να κλείσουν, οι οποίοι θα λάβουν αποζημίωση.

Ο Lee Chae-yeon, ένας 22χρονος φοιτητής, είπε ότι η απαγόρευση ήταν απαραίτητη για την προώθηση των δικαιωμάτων των ζώων. «Περισσότεροι άνθρωποι έχουν κατοικίδια σήμερα», είπε στο BBC ο κάτοικος της Σεούλ. «Τα σκυλιά είναι σαν οικογένεια τώρα και δεν είναι ωραίο να τρώμε την οικογένειά μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψήνεται η Ινδία: 52,3 βαθμοί Κελσίου στο Νέο Δελχί

Συναγερμός στην Ισλανδία από νέα μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη

Απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Κολομβία με κοινοβουλευτική απόφαση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 28 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα