ΑΘΗΝΑ
05:18
|
02.05.2024
Ακτιβιστές διέκοψαν την προεκλογική ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στη Νότια Καρολίνα.
Διαδικτυακές αναφορές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στον αεροδιάδρομο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη τουλάχιστον 12 ακτιβιστών υπέρ της Παλαιστίνης που διαδήλωναν στο αεροδρόμιο του Ντάλας, προχώρησε η τοπική αστυνομία λίγο πριν προσγειωθεί το Air Force One που μετέφερε των πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Διαδικτυακές αναφορές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στον αεροδιάδρομο λίγο πριν βρουν απέναντί τους τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, ακούγονται διαδηλωτές να φωνάζουν επανειλημμένα «Ντροπή σου!» και «Καταπαύση του πυρός τώρα!».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ακτιβιστές έκαναν παρέμβαση κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Μπάιντεν στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με πλάνα του Reuters από την εκδήλωση και πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Όπως ακούγεται στα σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν οι ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία με εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι για το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ασκήσει βέτο στις ψηφοφορίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ομιλία λάμβανε χώρα στην Αφρικανική Μεθοδιστική Επισκοπική Εκκλησία, όπου ένας λευκός ρατσιστής σκότωσε 9 ανθρώπους το 2015. «Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τις ζωές που χάθηκαν εδώ, θα πρέπει να τιμήσετε τις ζωές που χάθηκαν και να καλέσετε για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», φώναξε ένα άτομο από το κοινό, σύμφωνα με τους New York Times.

Καθώς άνδρες της ασφάλειας οδήγησαν τους ακτιβιστές έξω από την αίθουσα, οι Times ανέφεραν ότι ο Μπάιντεν τόνισε στο κοινό ότι κατανοεί το «πάθος» των διαδηλωτών στην προσπάθεια τερματισμού της σύγκρουσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα