ΑΘΗΝΑ
03:21
|
03.05.2024
Περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της Twitch θα απολυθούν, δηλάδή, το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της υπηρεσίας ζωντανής μετάδοσης βίντεο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Amazon πρόκειται να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους της, οι οποίοι εργάζονται στο Amazon Prime Video και στην MGM, αλλά και στην θυγατρική της, Twitch Studio, την οποία αγόρασε το 2014 έναντι 970 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της Twitch – το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της υπηρεσίας ζωντανής μετάδοσης βίντεο- θα απολυθούν, σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν οι εργαζόμενοι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Νταν Κλάνκι.

Στο μήνυμα, ο Κλάνκι ενημέρωνε τους εργαζόμενους πως πραγματοποίησε αυτό το «οδυνηρό βήμα να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων» για να «χτίσει μια πιο βιώσιμη επιχείρηση». Πρόσθεσε ότι, εντός του 2023, η Twitch πλήρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια τους δημιουργούς περιεχομένου, κάνοντας όμως «συγκρατημένες προβλέψεις» για την μελλοντική ανάπτυξη της εταιρίας.

Η Amazon δήλωσε ότι αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Prime Video και στο κινηματογραφικό στούντιο MGM θα χάσουν επίσης τη δουλειά τους αυτή την εβδομάδα, με αντίστοιχα μηνύματα να αποστέλλονται στο προσωπικό των εταιριών.

«Έχουμε εντοπίσει ευκαιρίες να μειώσουμε ή να διακόψουμε τις επενδύσεις μας σε ορισμένους τομείς, έτσι ώστε να επικεντρωθούμε σε πρωτοβουλίες περιεχομένου και προϊόντων , τα οποία έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο» έγραψε ο αντιπρόεδρος των τμημάτων, Μάικ Χόπκινς στους υπαλλήλους, προσθέτοντας πως του ήταν «δύσκολο» να λάβει αυτή την απόφαση.

Η Amazon παρουσίασε κέρδος 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, αυξημένα κατά 2,9 δισεκατομμύρια συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Παρά τα τεράστια κέρδη που παρουσίασε, ο τεχνολογικός κολοσσός απέλυσε περισσότερους από 27.000 εργαζόμενους εντός του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα