ΑΘΗΝΑ
12:34
|
03.05.2024
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας αποκάλυψε περιπτώσεις διαφθοράς τουλάχιστον 262 εκ. δολαρίων μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές περιπτώσεις διαφθοράς στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, έχουν εντοπίσει οι αρχές, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε, ο Ουκρανός αξιωματούχος, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβρη αντικαθιστώντας τον Ολεκσέι Ρέζνικοφ που παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες για δωροδοκία συνεργατών του, από τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε διαδικασίες προμηθειών του υπουργείου, αποκαλύφθηκαν περιπτώσεις διαφθοράς που ξεπερνούν τα 262 εκατομμύρια δολάρια και αυτό μόνο μέσα στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Καθώς το Κίεβο κυνηγά απεγνωσμένα τον στόχο της «καταπολέμησης της διαφθοράς» προκειμένου να στρώσει τον δρόμο για ένταξη στην Ε.Ε., αλλά και στο περιβάλλον της δυσκολίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «οι ειδήσεις για συλλήψεις και απαγγελίες κατηγοριών που βλέπετε τον τελευταίο καιρό είναι μια αλλαγή. Αλλαγή που θα γίνει πιο αισθητή. Μία από τις προτεραιότητες της ομάδας του υπουργείου Άμυνας είναι να καθαρίσει το σύστημα από διεφθαρμένα στελέχη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες του προσπαθούν συστηματικά να λύσουν το πρόβλημα της διαφθοράς εφαρμόζοντας μια «νέα αρχιτεκτονική προμηθειών σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

«Μέσα σε τέσσερις μήνες, καταφέραμε να εξοικονομήσουμε περίπου 91,7 εκατομμύρια δολάρια, σε όλες τις αγορές logistics. Αυτό είναι περίπου το 20% του προγραμματισμένου ποσού αγορών», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα