ΑΘΗΝΑ
14:48
|
03.05.2024
Στενοί οι δεσμοί φιλίας των δύο λαών, τονίζουν διπλωματικές πηγές.
Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γερεβάν επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου σήμερα Τετάρτη θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν. Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίσκεψη του κ. Γεραπετρίτη επαναβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς φιλίας των δυο λαών, όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται ότι οι δυο υπουργοί βρίσκονται σε στενή επαφή με τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών προσεκλήθη σε πρόγευμα εργασίας με τους ΥΠΕΞ της Ε.Ε. με πρωτοβουλία του κ. Γεραπετρίτη.

Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και τις προσπάθειας επανεκκίνησης των συνομιλιών Μπακού- Γερεβάν, ενώ ως κράτος μέλος της Ε.Ε. μπορεί να βοηθήσει και στην προώθηση των σχέσεων της Αρμενίας με την Ένωση και την παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα